Luni , 29 Mai 2017

O nouă şansă pentru a accesa 3.000 de euro de la statul român

Cultivatorii de tomate care nu reuşesc să iasă cu roşiile pe piaţă până la 1 iunie au o nouă şansă a  accesa cei 3.000 de euro. Guvernul a decis ca termenul de depunere a actelor justificative pentru ajutorul de minimis la tomate să fie prelungit până în 15 iunie. Totodată, aceşti bani pot fi obţinuţi şi de fermierii care vor comercializa tomatele la sfârşitul toamnei.

„Executivul a aprobat astăzi printr-o Hotărâre de Guvern, prelungirea termenului de depunere a actelor justificative pentru ajutorul de minimis la tomate, în sensul că valorificarea producției de tomate din cadrul Programului să se facă în perioadele ianuarie – 15 iunie, inclusiv și/sau noiembrie – 20 decembrie, inclusiv. Cultivatorii care nu au reușit până la 1 iunie să iasă cu roșiile pe piață mai au astfel o șansă pentru încasarea ajutorului de 3.000 de euro/beneficiar/an. Peste 6.800 de cultivatori au beneficiat până acum de acest program”, arată un comunicat remis de Biroul de Presă al Guvernului României.

Totodată, acelaşi document informează că producătorii agricoli înscrişi în program vor purta elemente de identificare stabilite prin ordin al ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, iar cheltuielile pentru realizarea elementelor de identificare vor fi suportate din bugetul de stat.

„Prin prelungirea acestui termen se urmărește eficientizarea activității sectorului tomate produse în spații protejate, asigurarea necesarului de consum intern din producția autohtonă de tomate, realizarea unei proceduri de identificare a producătorilor autohtoni de produse agricole și o corectă informare a consumatorilor. De asemenea, se urmărește obținerea unor produse de calitate, competitive cu cele de pe piața europeană, precum și o eficiență economică în realizarea şi valorificarea acestora”, specifică sursa citată.

Potrivit informaţiilor furnizate de conducerea Direcţiei pentru Agricultură Sălaj, până în acest moment, în  Registrul Unic pentru accesarea Programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate s-au înscris 43 de sălăjeni. Dintre aceştia, 30 au plantat tomatele. La ora actuală, niciun fermier sălăjean înscris în program nu comercializează tomate. Primul dintre producătorii de tomate din Sălaj va ieşi pe piaţă începând de miercuri, 31 mai.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

22 Martie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei