Joi , 16 Martie 2017

O nouă fabrică de procesare a laptelui

În judeţul Sălaj va fi înfiinţată o nouă fabrică de prelucrare a laptelui. Iniţiativa vine din partea preşedintelui Asociaţiei Ovis Sălaj, Nicolae Ţap, şi face parte din proiectele de valorificare a produselor locale.

Amplasată în comuna Românaşi, noua fabrică de procesare a laptelui va permite fermierilor sălăjeni să îşi întregească veniturile prin vânzarea laptelui, produs care de multe ori rămâne nevalorificat de crescătorii de ovine din Sălaj. Astfel, stând de vorbă cu Leontin Antal, un crescător de ovine din apropierea Zalăului, am aflat că mulţi dintre fermieri nu au posibilitatea de a valorifica laptele: „Vindem miei şi cam atâta. Cu laptele nu prea am ce face, nu am unde să îl dau, iar lâna nu are preţ”.

Iniţiativa propusă de Asociaţia Ovis Sălaj prin înfiinţarea cooperativei Ardealul vine în întâmpinarea nevoilor fermierilor. Astfel, preşedintele Nicolae Ţap a declarat că în acest an se va înfiinţa o nouă fabrică de procesare a laptelui în Românaşi şi vor fi amplasate puncte de colectare a laptelui în tot judeţul. Astfel, sălăjenii vor putea cumpăra lactate şi carne direct de la fermieri, având garanţia calităţii produselor.

În acelaşi timp, Nicolae Ţap propune înfiinţarea unor noi puncte de tăiere a mieilor în perioada pascală şi în timpul anului, precum şi măsuri de valorificare a lânii.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

28 Mai 2017
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

26 Mai 2017
EUR EUR
4.5573 lei
USD USD
4.0641 lei
CHF CHF
4.1860 lei

Horoscop

Balanţă
28 Mai 2017
Ai stat ca pe ghimpi in asteptarea acestui moment de la care ai mari sperante, de parca ti-ai lega toate visele…
Citeşte mai mult