Joi , 21 Mai 2020

Numărul sălăjenilor din autoizolare a sărit de 1.000

Valul de români care a intrat în țară în ultimele zile, după ridicarea carantinei, a făcut ca numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu să explodeze.


Sălajul are 78 cazuri de CORONAVIRUS

 

Potrivit raportărilor Comitetului pentru Situații de Urgență, dacă duminică erau în autoizolare 363 de cetățeni, joi, erau izolați la domiciliu 1.043, de aproape trei ori mai mulți. În schimb, în centrele de carantină din județ se mai aflau 204 de persoane.

 

Autoritățile au anunțat un total de 78 de îmbolnăviri în Sălaj, de la debutul pandemiei. Dintre persoanele infectate, 34 au fost declarate vindecate, iar nouă au decedat.

 

Una dintre regulile impuse de starea de alertă este cea conform căreia, persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională sunt izolate la domiciliu pentru 14 zile.

 

Când la aceeași adresă locuiesc mai multe persoane împreună cu persoana întoarsă din străinătate, izolarea se aplică tuturor persoanelor, dacă nu există altă adresă la care să se poata autoizola aceasta.

 

Pentru cei care nu au posibilitatea îndeplinirii condițiilor pentru această măsură sau solicită acest lucru pentru a nu își expune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituționalizate, în spații special destinate puse la dispoziție de autorități.

 

 

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei