Vineri , 22 Mai 2020

Nu-ţi lăsa maşina la îndemâna hoţilor!

Pe parcursul acestei săptămâni, poliţiştii din cadrul Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat activităţi preventive cu privire la furturile de şi din autoturisme.

Activităţile au avut loc pe raza municipiului Zalău.

 

Având în vedere faptul că majoritatea furturilor din autoturisme se datorează neatenţiei proprietarilor, fie maşinile nu sunt asigurate, fie sunt închise şi cheile rămân în contact, poliţiştii le-au reamintit acestora anumite măsuri simple şi eficiente de care să ţină cont atunci când părăsesc autoturismul.

 

Când părăsiţi autoturismul, indiferent pentru cât timp, nu lăsaţi geamurile deschise/întredeschise şi acţionaţi sistemul de închidere a uşilor. Procedaţi astfel şi în staţiile de alimentare cu carburanţi pe timpul efectuării plăţii combustibilului.

 

După lăsarea serii, parcaţi autoturismul în locuri iluminate sau special amenajate, întrucât parcarea maşinii în locuri izolate sau neamenajate reprezintă un factor de risc pe care trebuie să îl evitaţi.

 

Evitaţi să lăsaţi sume de bani sau alte bunuri de valoare (sisteme GPS, genţi, borsete, aparatură electronică, etc.) în interiorul autoturismului, chiar dacă acesta este parcat într-o parcare amenajată sau în curtea casei.

 

Pentru prevenirea furturilor din autoturisme, se recomandă montarea unui dispozitiv de siguranţă (sistem de alarmare).

 

La coborârea din autoturism scoateţi cheia din contact, chiar dacă veţi lipsi pentru un timp foarte scurt. Furtul unui autoturism cu cheile lăsate în contact durează doar câteva secunde.

 

Dacă sunteţi victima sau martorul unui furt din autoturism nu atingeţi maşina, ci sesizaţi poliţia prin apelul de urgenţă 112.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei