Joi , 10 Ianuarie 2019

Noutăţi legislative cu privire la munca zilierilor

Ordonanţa de urgenţă nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri in domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene a adus o serie de modificări la Legea nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri.

Astfel, în baza noilor reglementări, o persoană poate presta cel mult 120 de zile pe an calendaristic, indiferent de beneficiarul la care prestează, cu excepţia celor care prestează în domeniile: creşterea animalelor în sistem extensiv, păşunatul sezonier al bovinelor, ovinelor, cabalinelor, activităţi sezoniere în cadrul grădinilor botanice aflate în subordinea universităţilor acreditate şi în domeniul viticol. În aceste patru domenii, perioada maximă de prestaţie a zilierilor este de 180 de zile într-un an calendaristic.

Beneficiarul nu poate utiliza o persoană mai mult de 25 de zile calendaristice în mod continuu, în activităţile de zilier. În caz contrar, prestarea se efectuează pe bază de contract de muncă pe perioadă determinată.

Munca necalificată cu caracter ocazional (zilieri) se poate presta numai în următoarele domenii: agricultură, vânătoare şi servicii anexe (diviziunea 01); silvicultură, cu excepţia exploatărilor forestiere (diviziunea 02); pescuit şi acvacultură (diviziunea 03).

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

16 Iunie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Rac
16 Iunie 2019
Citeşte mai mult