Vineri , 28 Octombrie 2016

Noua Declaraţie 394, explicată pe înţelesul tuturor

Modificările cuprinse în Declaraţia 394 au intrat în vigoare de la începutul lunii octombrie. Declaraţia trebuie depusă până în 31 octombrie. Contribuabilii sunt sfătuiţi să completeze cu maximă atenţie acest formular pentru a nu fi pasibili de sancţiuni.

Diretorul Executiv Adjunct al Agenţiei Judeţene a Finanţelor Publice Sălaj, Cornel Magyar a prezentat principalele reglementări ale Declaraţiei 394 la Şedinţa de Dialog Social organizată de către Instituţia Prefectului. Cu acest prilej, directorul a atras atenţia asupra informaţiilor suplimentare care vor fi incluse în formular:

“Sfera informaţiilor cuprinse în declaraţii se extinde foarte mult. Absolut toate operaţiunile, impozabile sau neimpozabile, cu persoane impozabile sau neimpozabile, fizice sau juridice, totul va fi cuprins în declaraţie,” a punctat Cornel Magyar.

Pentru a clarifica eventualele probleme legate de completarea Declaraţiei 394, directorul Cornel Magyar  a enumerat noile secţiuni cuprinse în formular: În Declaraţia 394 vor fi completate noi secţiuni, după cum urmează: Secţiunea D: Rezumatul declaraţiei de operaţiuni desfăşurate cu persoane neînregistrate în scopuri de TVA, Secţiunea E: Rezumatul declaraţiei pentru operaţiuni desfăşurate cu persoane impozabile nestabilite în România, care sunt stabilite în alt stat mebru, neînregistrate şi care nu sunt obligate să se înregistreze, în scopuri de TVA, Secţiunea F: Rezumatul declaraţiei privind operaţiunile desfăşurate cu persoane impozabile neînregistrate şi care nu sunt obligate să se înregistreze în scopuri de TVA în România, nestabilite pe teritoriul Uniunii Europene şi cu cei din afara Uniunii Europene şi Secţiunea G: Rezumatul declaraţiei privind încasările realizate din operaţiuni efectuate prin intermediul aparatelor de marcat electronice fiscale, precum şi din activităţi exceptate.

În plus, directorul Cornel Magyar a evidenţiat că “începând cu luna octombrie, se vor declara şi încasările realizate de la persoanele fizice pentru care s-au emis bonuri fiscale”.

Răspunderea pentru corectitudinea informaţiilor raportate în Declaraţie revine reprezentantului legal al companiei. Astfel, persoanele care nu vor depune declaraţia până în data de 31 octombrie vor suferi penalităţi. În ceea ce priveşte raportarea greşită a operaţiunilor prin datele cuprinse în declaraţia menţionată, aceasta atrage după sine riscuri fiscale semnificative, după cum a precizat şi directorul Cornel Magyar.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

14 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Balanţă
14 Decembrie 2018
Citeşte mai mult