Marţi , 14 Mai 2019

Noaptea Europeană a Muzeelor 2019

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău continuă tradiția organizării Nopții Europene a Muzeelor și în acest an oferind un program bogat în activități, de la expoziții interesante și ateliere interactive, la concursuri, toate presărare cu multă voie bună. Manifestările vor avea loc săptămâna viitoare, între 15 și 19 mai.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, în preambulul Nopții Europene a Muzeelor, mai precis miercuri 15 mai, de la ora 13, la Galeria de Artă ,,Ioan Sima” va avea loc reprezentația spectacolului de teatru „N-a fost războiul nostru”. Piesa ce se concentrează pe situația socială și economică din România deceniului al doilea al secolului XX, pe schimbările provocate de Primului Război Mondial și pe impactul acestor evenimente istorice asupra femeilor, din diferite clase sociale. După reprezentația spectacolului, în zilele de miercuri, joi, vineri și sâmbătă, sunt programate ateliere de teatru educațional.

Sâmbătă, 18 mai și duminică, 19 mai  începând cu ora 14, în curtea Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău au loc o serie de ateliere dedicate celor mici, celor mari și familiilor, printre care "Dacii și romanii la jocurile olimpice", concurs de tras cu arcul, "Arme și unelte în preistorie", "Haina îl face pe om!" ori "Joaca de-a timpul".

Tot în cadrul Nopții Europene a Muzeelor, va fi lansat ghidul audio ,,Muzeul Istoriilor Subiective”, eveniment urmat de o plimbare prin oraș pentru a asculta împreună povești despre locuri din oraș prezentate cu aplicația "Muzeul istoriilor subiective”. Mai apoi, cei interesați vor fi invitați la o vizită gratuită ghidată în secțiile de istorie și de artă ale Muzeului, respectiv la o vizită 3D prin istorie, în cadrul CLIO HIGH-TECH, accesul făcându-se cu preț redus.

Aceeași expoziție va putea fi admirată gratuit de către cei născuți în 15, 16, 17 și 18 mai, pentru care organizatorii au pregătit și o surpriză, având în vedere că pe 15 mai este ziua Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău, iar în 18 mai, Ziua Internațională a Muzeelor.

Duminică 19 mai, la ora 14, va fi inaugurată expoziția "Un secol de radiodifuziune” – organizată în colaborare cu Casa – Muzeu ,,Radio Nostalgia” – Brusturi, iar în cadrul atelierului ”Pe undele radioului” vor fi realizate demonstrații de legături la distanță între radioamatori, atât în fonie cât și telegrafie, precum și modul de transmitere și recepție în codul Morse.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

21 Noiembrie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Taur
21 Noiembrie 2019
Citeşte mai mult