Luni , 21 August 2017

Muzică, danţ şi voie bună la Meseşenii de Sus

Duminică, sălăjenii au acceptat invitaţia lansată de grupul Fiii Satului din Meseşenii de Sus de a participa la un ,,Danţ la şură”, aşa cum se obişnuia în vechime. Îmbrăcaţi în costume populare şi în haine de sărbătoare, oamenii au dansat ore întregi pe melodii folclorice îndrăgite.

Duminică a fost zi de sărbătoare pentru locuitorii din Meseşenii de Jos şi din satele învecinate. Programul festiv a debutat cu lansarea de carte ,,Căţelul Românesc 800”, organizată la Monumentul Eroilor din curtea bisericii, după ceremonialul religios. Totodată, în cadrul festivităţilor, duminică după-amiază, după ora 17.00, organizatorii au  reconstituit un eveniment, numit în tradiţia locului ,,Danţ la şură”. ,,Danţu la şură” a avut loc în curte la Gâlgău Liviu şi Nicoleta, adică la Mitru Băcioii, aşa cum îl cunosc localnicii. Distracţia a continuat până târziu în noapte cu un spectacol folcloric. Au urcat pe scenă artişti locali îndrăgiţi, elevi ai Liceului de Artă ,,Ioan Sima din Zalău, Ansamblul  ,,Meseşana din Meseşenii de Sus, precum şi ,,Socăciţeledin Meseşenii de Jos. După lăsarea întunericului, participanţii au putut admira un foc de artificii.

Sărbătoarea ,,Fiii Satului Meseşenii de Sus” a fost organizată de grupul Fiii Satului din Meseşenii de Sus, în colaborare cu Primăria comunei Meseşenii de Jos.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

20 Martie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Vărsător
20 Martie 2019
Citeşte mai mult