Marţi , 5 Septembrie 2017

Monseniorul Miguel Maury Buendía, prezent în Sălaj

 Monseniorul Miguel Maury Buendía, Nunţiu apostolic în România şi Republica Moldova va participa la Slujba de Sfinţire a Bisericii „Schimbarea la Faţă” din localitatea Valcăul de Sus, judeţul Sălaj, duminică, 10 septembrie 2017, începând cu orele 10.30.

Slujba de Sfinţire şi Sfânta Liturghie vor fi oficiate de către Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, împreună cu Monseniorul Miguel Maury Buendía, Nunţiu apostolic în România şi Republica Moldova înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi.

Miguel Maury Buendía s-a născut la Madrid la 19 noiembrie 1955, din familie de origine andaluză. A făcut studiile primare în Colegiul "Sfântul Stanislau Kotska" al părinţilor iezuiţi (Málaga), bacalaureatul la Institutul Naţional "Ramiro de Maeztu" (Madrid), câteva cursuri de muzică în Real Conservatorio Superior de Música din Madrid şi a obţinut licenţa în geografie şi istorie, specializarea "Istoria artei", la Facultatea de Filozofie şi Litere din Universitatea Autonomă, din Madrid.

După ciclul instituţional de studii filozofice şi teologice la "Seminarul Conciliar din Madrid" a primit hirotonirea prezbiterală la 26 iunie 1980 în parohia madrilenă "San Francisco de Borja", fiind încardinat în Arhidieceza de Madrid. La 1 iulie în acelaşi an a fost numit vicar în Parohia "Preasfânta Treime" din Collado Villalba, unde a rămas până în octombrie 1984. În timpul serviciului militar, a exercitat funcţia de capelan al Spitalului Militar din Barcelona şi apoi al Şcolii Superioare a Armatei, din Madrid.

Mons. Maury a obţinut licenţa în teologie dogmatică la Universitatea Pontificală din Salamanca susţinând teza "Experienţa harului în sfânta Tereza" (1985) şi doctoratul în drept canonic la Universitatea Pontificală "Santo Tomaso in Urbe" (Angelicum) din Roma cu teza "Conceptul radical de drept din filozofia lui Xavier Zubiri" (1987); după doi ani de studii diplomatice la "Academia Ecleziastică Pontificală" din Roma, a intrat în serviciul diplomatic al Sfântului Scaun, la 13 iulie 1987, fiind destinat succesiv ca secretar la nunţiaturile apostolice din Ruanda, Uganda, Marruecos şi Nicaragua (1987-1996) şi consilier la cele din Egipt, Slovenia şi Macedonia, şi Irlanda (1996-2004).

În timpul serviciului diplomatic a desfăşurat în diferite moduri slujirea pastorală directă; între funcţiile exercitate trebuie menţionate cele de profesor la Seminarul Naţional din Nicaragua, la "Liceul italian" din Cairo şi de capelan auxiliar al Corpului de "Carabinieri" şi al reşedinţei surorilor care se ocupă de bătrânii abandonaţi din Roma.

La 8 iunie 1999 a fost numit prelat de onoare al Sanctităţii sale. De la 1 septembrie 2004 s-a ocupat de ţările din sud-estul european în Secţiunea pentru Relaţii cu Statele din Secretariatul de Stat al Vaticanului. De asemenea, a reprezentat Sfântul Scaun în diferite conferinţe şi congrese internaţionale. Cunoaşte italiana, engleza, franceza, slovena şi rusa.

La 19 mai 2008, papa Benedict al XVI-lea l-a numit arhiepiscop titular de Italica şi nunţiu apostolic în Kazahstan, iar la 19 iulie acelaşi an în Kirghistan şi Tadjikistan. La 12 iunie 2008 a primit consacrarea episcopală în bazilica "Santa Maria Maggiore" din Roma. Între alte distincţii deţine Medalia Ordinului Isabelei Catolice (Regatul Spaniei), Medalia cu placă a Ordinului ecvestru al Sfântului Mormânt din Ierusalim (Sfântul Scaun) şi Medalia Ordinului Milostivirii (Republica din Kazahstan).

La 5 decembrie 2015, papa Francisc l-a numit pe Mons. Maury nunţiu apostolic în România.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

22 Iunie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei