Joi , 26 Iulie 2018

Monografia localității Sălăjeni va fi lansată în Anul Centenar

Monografia intitulată „Satul Sălăjeni – case, oameni şi tradiţii” va fi lansată duminică, 29 iulie, de la ora 15,00, la școala din localitatea Sălăjeni, comuna Bocșa, un volum semnat de autorii Adrian-Florin Hosu, Daniel Ardelean, Ioan Bârsan și Nicolae Meseşan și tipărit  la Editura Caiete Silvane, Colecția „Monografii”, cu sprijinul Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj.

 

„Ideea realizării acestei lucrări, în anul Centenar al Marii Uniri, precum și la împlinirea a treizeci de ani de la înființarea Parcului eroilor din Sălăjeni, a venit în urma unor întâlniri pe care le-am avut în cadrul unui «grup de inițiativă», având drept obiectiv realizarea unei lucrări monografice cât mai complete dedicate satului Sălăjeni. Am considerat că elaborarea unui volum de documente referitoare la satul Sălăjeni este o necesitate pentru toți cei care doresc să cunoască bogatul trecut al satului Sălăjeni, dat fiind faptul că până în prezent nu s-a mai scris o astfel de lucrare. Așadar, am găsit de cuviință includerea în monografie a majorității consemnărilor scoase la lumină în timpul cercetărilor noastre, fie detailat, fie la modul sintetic, chiar dacă unele dintre ele nu prezintă interes pentru unii cititori, acestea pot constitui surse valoroase de documentare”, transmite unul dintre autorii acestui volum, Adrian-Florin Hosu.

 

Despre necesitatea apariției unui astfel de volum cu caracter monografic, istoricul Marin Pop, cercetător la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, spune că:

„Monografia localității Sălăjeni reprezenta o necesitate, o dorință a comunității locale și nu numai. În același timp, lucrarea reprezintă un câștig cert pentru istoriografia sălăjeană și pentru toți cei care doresc să cunoască istoria, tradițiile și obiceiurile locuitorilor din Sălăjeni”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

19 Aprilie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Berbec
19 Aprilie 2019
Citeşte mai mult