Vineri , 8 Februarie 2019

Monica Niculescu nu poate uita ce s-a întâmplat la Cluj, la meciul România-Cehia 2-3

Monica Niculescu, ultima componentă a echipei de FED Cup a României, care sâmbătă şi duminică va întâlni Cehia, la Ostrava, se alătură azi colegelor sale plecate de luni din Capitală. Proaspătă câştigătoare în proba de dublu, alături de Irina Begu, la Hua Hin, Niculescu s-a urcat plină de optimism în avionul spre Viena, de unde va fi luată de o maşină trimisă de Federaţia Română de Tenis. Dar este preocupată de atmosfera incredibilă pe care reuşesc să o producă fanii cehi.

În urmă cu 3 ani, la Cluj, România-Cehia 2-3

„Publicul lor e foarte gălăgios şi trebuie să trecem peste acest lucru. Când am jucat la Cluj a fost doar o porţiune mică şi s-a simţit enorm. Sunt foarte gălăgioşi. Au un talent, nu ştiu. Va fi greu”, a afirmat Niculescu.

Chiar şi în aceste condiţii, Monica este optimistă şi speră ca România să treacă de cea mai bună echipă pe care sorţii i-o puteau scoate în cale în „sferturile” Grupei Mondiale 1 din FED Cup.

Cum s-au încheiat meciurile disputei România-Cehia 2-3: Simona Halep - Karolina Pliskova cu 7-6, 4-6, 2-6; Monica Niculescu - Petra Kvitova cu 6-3, 6-4; Simona Halep - Petra Kvitova cu 6-4, 3-6, 6-3; Monica Niculescu - Karolina Pliskova 4-6, 6-4, 3-6; Andreea Mitu/Raluca Olaru - Ka. Pliskova/Barbora Strycova 2-6, 3-6.

„O avem pe Simona în formă. Miki joacă supertenis. Aţi văzut ce meci a făcut cu Venus Williams şi, în general, ce formă a avut anul trecut. Sunt eu, Irina, Ana joacă superfresh, tânără, îşi doreşte, de ce să nu iasă? Pliskova rezistă şi joacă simplu trei ore. Aţi văzut, a întors-o pe Serena de la 5-1, e greu. Vandrusova a făcut semifinală la Grand Slam, Siniakova ştiţi că poate bate pe oricine, meciurile sunt grele, dar ne ajută puţin că nu joacă Petra”, a mai afirmat Monica Niculescu la microfonul Digi Sport.

Simo a luat deja un prim contact cu sala unde se va disputa meciul şi pare extrem de optimistă. „Hello, săptămână de @FedCup”, a scris constănţeanca pe o reţea de socializare.

„Pe toată lumea dezavantajează un meci în deplasare. Și ele au jucat la noi acum doi ani. Știm că publicul lor e numeros și gălăgios, dar nu putem schimba nimic. Trebuie să ne adaptăm la ce avem”, a declarat Simona Halep.

Ultimul duel între România și Cehia din Fed Cup s-a terminat prost pentru jucătoarele noastre. În 2016, cehoaicele s-au impus chiar la Cluj. „Echipa noastră a fost mereu puternică, am avut șanse mari de a câștiga orice meci. Atunci poate a contat și experiența. Acum suntem mai mature și cred că avem o șansă în plus. Nimic nu e imposibil”, a mai spus Simona Halep, liderul echipei de Fed Cup a României.

Salajeanul TV

Meteo

18 August 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Scorpion
18 August 2019
Citeşte mai mult