Miercuri , 9 August 2017

Modificări majore ale Codului Muncii

La sfârşitul săptămânii precedente, Guvernul României a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă care aduce modificări semnificative la legislaţia din domeniul muncii.  Potrivit unui buletin informativ remis de ITM Sălaj, odată cu publicarea în Monitorul Oficial al acestui act normativ, se stabileşte o definiţie a muncii nedeclarate. Şi se stabilesc noi obligaţii pentru angajatori.

Astfel, munca nedeclarată este definită ca primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, în ziua anterioară începerii activităţii; primirea la munca a unei persoane fără transmiterea raportului de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii; primirea la muncă a unui salariat în perioada în care acesta are contractul individual de muncă suspendat; primirea la muncă a unui salariat în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial."

Totodată, angajatorii vor fi amendaţi cu 20.000 de lei pentru fiecare persoană care munceşte nedeclarat şi cu 10.000 de lei pentru fiecare salariat care munceşte în afara programului de lucru.

Complementar, în cazul muncii nedeclarate, inspectorul de muncă poate dispune sistarea activitatii locului de muncă organizat. Angajatorul poate relua activitatea numai după achitarea amenzii contravenţionale aplicate şi după ce demonstrează că a remediat deficienţele care au condus la sistarea activităţii, expune buletinul informativ remis de ITM Sălaj.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

24 Februarie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Gemeni
24 Februarie 2018
Citeşte mai mult