Luni , 17 Iulie 2017

Mobilizare exemplară pentru un tânăr din Zalău care suferă de leucemie

Un tânăr din Zalău are nevoie urgentă de ajutorul semenilor. El trece printr-o grea încercare. La vârsta de 30 de ani a fost diagnosticat cu leucemie, o boală care evoluează galopant.

Tânărul, inginer la o multinaţională din Cluj-Napoca, este Florin Răcoare, în vârstă de 30 de ani, originar din Zalău.

Potrivit apropiaţilor, în data de 15 iulie ar fi trebuit să fie cea mai frumoasă zi din viața lui, ziua nunții, începutul unei noi etape din viață, alături de Adina, aleasa inimii sale. Din păcate, viața l-a pus pe Florin la grea încercare.

În cursul lunii aprilie 2017 a aflat că suferă de leucemie. Ceea ce părea să fie oboseala creată de muncă, dedicare, pregătirea nunții lui cu Adina, s-a dovedit a fi o boală cruntă. Pentru a stopa avansarea bolii s-au început ședințele chinuitoare de chimioterapie, în număr de patru până în prezent, care nu au avut rezultatele așteptate. Doctorii din ţară i-au spus lui Florin că nu se mai poate face nimic. Soluţia a venit însă de la o clinică din Turcia, aici tratamentul ridicându-se la costul de 120.000 de euro. Se stinge încet și formularul 112 pentru tratamentul lui a fost respins. Familia lui Florin trece prin momente grele. Aceştia şi-au pierdut fiica în urmă cu trei ani, la aceeaşi vârstă. Sora lui Florin s-a stins din viață la nașterea celei de a doua fetițe. O comunitate întreagă luptă acum pentru a-l ajuta pe Florin. Prietenii acestuia şi cei apropiaţi s-au mobilizat şi au format un grup pe reţelele de socializare unde au scos la licitaţie diverse obiecte, iar banii vor fi donaţi pentru Florin. Grupul „Împreună pentru Florin Răcoare” a ajuns să numere luni la amiază peste opt mii de membri, fiecare ducând mai departe povestea impresionantă a lui Florin, o poveste a cărei continuare depinde de cei 120.000 de euro. Potrivit reprezentanţilor Crucii Roşii, în mai multe zone din oraş vor fi amplasate urne unde zălăuanii vor putea dona pentru Florin şi pentru ca povestea acestuia să continue.

Mesajul lor este unul emoţionant şi sună astfel. „Luna iulie trebuia să fie începutul unei noi vieți pentru Florin, trebuia să devină soț și să întemeieze o familie cu logodnica lui. La fel cum, poate fiul/iubitul/fratele/prietenul/colegul de birou/ vecinul din bloc/ fostul tău coleg de liceu o vor face. Asta nu se va mai întâmpla, nu acum. Dar iulie poate fi luna în care Florin renaște, cu ajutorul tău și al meu. Dă puțin din cât ai! Dacă poți să donezi bani, regăsești conturile mai jos. Dacă poți să te rogi, indiferent în ce fel, pentru el, fă-o. Dacă poți, încurajează-i și pe alții să doneze”.

Cei care doresc să îl ajute cu o donație, pot să contribuie la contul deschis pe numele său.

RO51BTRLRONCRT00C9697302-LEI ;

 

RO63BTRLEURCRT00C9697301-EURO.

Comentariile celorlalți

maria barbos pe 18.07.2017 la 11:02
dumnezeu sa il ajute multa bafta

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

27 Aprilie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Leu
27 Aprilie 2018
Citeşte mai mult