Vineri , 5 Octombrie 2018

Mitropolitul Clujului va sfinţi Biserica din Recea

 Mitropolitul Clujului va fi prezent duminică în Sălaj, unde va sfinţi noua biserică din localitatea Recea, comuna Vârşolţ. Este vorba despre unul dintre cele mai mari lăcaşuri de cult din mediul rural, a cărui construcţie a durat peste 15 ani.

Piatra de temelie a Bisericii Ortodoxe din Recea, care urmează să fie sfinţită duminică, a fost pusă în anul 2002. Potrivit preotului Mihai Dobocan, parohul bisericii, motivul pentru care s-a purces la ridicarea unei noi biserici a fost dat de faptul că vechea biserică era amplasată pe un teren care a început să alunece. În aceste condiții, credincioșii nu mai erau în siguranță în vechea biserică.

„Piatra de temelie a bisericii din Recea Mare a fost pusă în 2002, iar de-a lungul timpului s-au realizat multe lucrări. Pe lângă ridicarea şi înălţarea ei, locaşul de cult a fost tencuit, altarul a fost pictat în tehnica frescă. A fost realizat sistemul de încălzire. S-au montat geamurile şi uşile, iar biserica a fost în exterior tencuită, iar la final, în curtea bisericii a fost ridicat un Monument al Eroilor”, a precizat preotul Parohiei Ortodoxe Recea, Mihai Dobocan.

Astfel, duminică, 7 octombrie, va fi sfinţită noua biserică în prezenţa episcopului Sălajului, Petroniu Florea şi a mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Andrei Andreicuţ. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

16 Iunie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Peşti
16 Iunie 2019
Citeşte mai mult