Luni , 24 Aprilie 2017

Mirel Taloș, votat vicepreședinte ICR

 Fostul deputat de Zalău, Mirel Taloș, a fost votat astăzi în plenul Senatului în funcția de vicepreședinte al Institutului Cultural Român.

Senatorii au desemnat-o pe Liliana Ţuroiu preşedinte al Institutului Cultural Român, iar vicepreşedinţi au fost aleşi Mirel Taloş şi Krizbai Bela Dan. 

Pentru alegerea noului preşedinte al ICR au fost exprimate 112 voturi, dintre care 104 valide şi opt nule. Liliana Ţuroiu a obţinut 71 voturi favorabile, iar 33 de senatori au fost împotrivă.

Noii vicepreşedinţi ai ICR sunt Mirel Taloş (73 voturi pentru, 38 contra) şi Krizbai Bela Dan (70 pentru şi 41 contra).

Senatorul sălăjean Vasile Cristian Lungu (PMP) a precizat pentru Sălăjeanul că a votat împotriva numirii lui Mirel Taloș ca vicepreședinte ICR, din cauză că toate funcțiile de la ICR au revenit coaliției de guvernare și niciunul opoziției. Celălalt senator sălăjean, Gheorghe Pop (PSD) nu a răspuns solicitării noastre cu privire la felul în care a votat.

 

Mirel Taloș a fost deputat PNL din 2008 și până la migrarea spre ALDE. Odată cu înființarea acestui partid de către Călin Popescu Tăriceanu, Mirel Taloș a optat pentru preluarea conducerii organizației județene ALDE. La alegerile parlamentare din decembrie 2016 nu a mai reusit sa obtina un mandat de deputat. Acum, din cauza poziției pe care o ocupă la ICR, va trebui să demisioneze din funcțiile politice, astfel că va lăsa vacant fotoliul de președinte ALDE Sălaj. Cel mai probabil, această funcție va fi preluată de către actualul prim-vicepreședinte, Corin Penciuc. 

Comentariile celorlalți

Mira-m-as pe 25.04.2017 la 08:52
Acest om(?) absolut mediocru tot in picioare pica,fapt datorat exclusiv prieteniei cu Tariceanu.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei