Luni , 17 Iulie 2017

Mircea Martin, condamnat cu suspendare

 Fostul şef DSVSA Sălaj a fost condamnat cu suspendare pentru conflict de interese.

 

Curtea de Apel Cluj s-a pronunţat asupra apelului făcut de către fostul şef al DSVSA Sălaj, Mircea Martin.  Acesta fusese condamnat de către Judecătoria Zalău în luna aprilie 2017.

Potrivit sentinţei publicate pe site-ul Curţii de Apel Cluj, instanţa admite apelul declarat de Mircea Martin  împotriva sentinţei penale nr. 75/06 aprilie 2017 pronunţată de Judecătoria Zalău, pe care o desfiinţează în parte. Curtea de Apel Cluj constată că în concret şi potrivit celor statuate prin decizia nr. 265/2014 pronunţată de Curtea Constituţională legea penală nouă este mai favorabilă inculpatului M.M.A. şi că fapta săvârşită de acesta întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de conflict de interese în formă continuată. Astfel că stabileşte în sarcina inculpatului pedeapsa de un an şi şase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese în formă continuată şi  amână aplicarea pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de doi ani.


 “În baza art. 85 alin. 1 Cod penal dispune ca pe durata termenului de supraveghere, inculpatul să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Sălaj, la datele fixate de acesta;

 b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

 c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea;

 d) să comunice schimbarea locului de muncă;

 e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă” -  Sentinţa Curţii de Apel Cluj

 

Instanţa clujeană mai constată că  inculpatul nu este supus niciunei decăderi, interdicţii sau incapacităţi ce ar putea decurge din infracţiunea săvârşită, dacă nu a săvârşit din nou o infracţiune până la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea amânării şi nu s-a descoperit o cauză de anulare. Menţine, în rest, dispoziţiile sentinţei apelate, în măsura în care nu contravin prezentei decizii. Sentinţa este definitivă. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

27 Aprilie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Scorpion
27 Aprilie 2018
Citeşte mai mult