Sambătă , 17 Februarie 2018

Minor din Zalău, arestat preventiv pentru comercializarea drogurilor de mare risc

 Polițiștii de Combatere a Criminalității Organizate din Sălaj, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, sub coordonarea  D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Sălaj, au prins în flagrant un bărbat, din Baia Mare, care comercializa etnobotanice. În acest caz, cinci bărbați  din Baia Mare și un minor din Zalău au fost aretați preventiv.

La data de 13 februarie  a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Sălaj, sub coordonarea  D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Sălaj, au prins în flagrant delict, pe raza localității Baia Mare, un bărbat din localitate, care comercializa 150 de plicuri cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv (etnobotanice). Asupra acestuia au mai fost găsite diferite substanţe medicamentoase şi un flacon în care se afla cocaină.

Pentru documentarea întregii activități infracționale, în aceeași zi, au fost efectuate 13 percheziţii domiciliare și una auto, la persoane bănuite de implicare în operațiunile ilicite, în urma cărora au fost ridicate aproximativ 50 de grame cu substanţă de culoare albă, aproximativ 6 grame de rezină de cannabis,  28 bile de staniol care contineau cannabis, frunze de cannabis, 192 plicuri de etnobotanice, 38 de fiole și recipiente cu substanţe medicamentoase,  5 cântare electronice de precizie, un grinder de mărunţit substanţă vegetală, 3 stik-uri, 15 telefoane mobile, 7.364 lei şi 100 USD, diferite înscrisuri privind bunuri imobile şi mobile, precum şi două autoturisme.

Din cercetări a reieșit că în perioada septembrie 2017-februarie 2018 pe raza județelor Sălaj și Maramureș s-a constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membri ar fi procurat şi comercializat diferite cantităţi de droguri de mare risc (comprimate ecstasy și cocaină), droguri de risc (cannabis), precum și substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive (etnobotanice).

În baza probatoriului administrat, în perioada 13-14 februarie a.c., cinci tineri din Baia Mare și un minor din Zalău, cu vârste cuprinse între 17 și 37 de ani,  au fost reținuți pentru 24 de ore, ulterior fiind arestați preventiv.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor  de trafic de droguri de risc și mare risc, precum și comercializarea de produse susceptibile a avea efect psihoactiv.

La activități au participat și polițiști din structurilor de combatere a criminalității organizate din Cluj, Maramureș, Bistrița Năsăud, Oradea, precum și jandarmi.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

12 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Berbec
12 Decembrie 2018
Citeşte mai mult