Vineri , 13 Iulie 2018

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, vine la Zalău

La sfârşitul acestei săptămâni, la sediul Centrului NoRo din Zalău, va avea loc o întâlnire de lucru pe tema Reţelelor Europene de Referinţă pentru bolile rare, la care va participa şi Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Este vorba despre un eveniment organizat de Asociaţia Prader Willi din România şi Asociaţia Naţională a Bolilor Rare, în parteneriat cu EURORDIS. Workshopul de promovare  a Rețelelor Europene de Referință pentru bolile rare, se va desfăşura pe parcursul zilelor de sâmbătă şi duminică.

Potrivit Doricăi Dan, preşedintele Ascoiaţiei Naţionale a Bolilor Rare, la eveniment va participa şi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. Aceasta va lua parte la deschiderea oficială a evenimentului, programată sâmbătă, la ora 11.00. Ulterior, va efectua o vizită de lucru în centrul NoRo.

De asemenea, la întâlnire va participa Matt Bolz- Johnson, director medical EURORDIS, care are o experiență vastă în sistemul de sănătate din UK și fost implicat în runda precedentă în consorțiul care a creat instrumentele de evaluare pentru furnizorii de servicii medicale care s-au înscris în rețele. 

 

“Pentru că abordarea Centrelor de Expertiză trebuie să fie holistică iar Rețelele de Referință au și ele ca viziune îngrijirea integrată a bolilor rare, vom organiza separat și o întâlnire cu asociațiile de pacienți pentru a găsi soluții de implicare a acestora în creerea unei rețele de resurse pentru centrele de expertiză din țara noastră”, precizează Dorica Dan, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bolilor Rare

 

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

23 Martie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Balanţă
23 Martie 2019
Citeşte mai mult