Marţi , 24 Iulie 2018

Ministerul Finanţelor Publice modifică legislaţia în domeniul ajutorului de stat

Ministerul Finanțelor Publice a modificat și a completat Hotărârea de Guvern nr.807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie, prin H.G.  nr.476/2018, publicată, în 9 iulie, în Monitorul Oficial.

Obiectivul schemei de ajutor de stat instituite prin H.G. nr. 807/2014, cu modificările și completările ulterioare, îl reprezintă dezvoltarea regională prin sprijinirea realizării investițiilor de mare anvergură, cu importante efecte în economie, orientate spre sectoarele de activitate de vârf. Se acordă sume sub formă de granturi, de la bugetul de stat, pentru cheltuieli eligibile de natura activelor corporale și necorporale, precum și cele legate de închirierea construcțiilor aferente investiției inițiale.

Printre cele mai importante modificări se numără faptul că valoarea minimă a investiției s-a diminuat la 13,5 milioane lei (aproximativ 3 milioane euro);  bugetul mediu anual al schemei este de 638 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 145 milioane euro; operatorul economic poate demara proiectul de investiții după depunerea cererii de acord pentru finanțare; cererile de acord pentru finanțare se depun în sesiune continuă până la data epuizării bugetului anual.

Pe perioada de valabilitate a schemei de ajutor de stat, Ministerul Finanțelor Publice pune la dispoziția solicitanților, la adresa http://www.mfinante.gov.ro/formularFaqAjstat.html? pagina =domenii, o platformă dedicată prin intermediul căreia pot fi adresate întrebări, sesizări și solicitări de clarificări, acestea urmând a fi soluționate cu celeritate.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

19 Aprilie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Săgetător
19 Aprilie 2019
Citeşte mai mult