Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Luni , 10 Septembrie , 2018

Militarii români din Afganistan s-au întors acasă

de Cristina POP

 Misiune îndeplinită! Acest lucru au raportat militarii care au participat în teatrele de operaţii din Afganistan şi care vineri au fost întâmpinaţi acasă de familiile lor, dar şi de autorităţi, care s-au alăturat bucuriei reuşitei lor.

Au raportat, vineri, în fața autorităților locale și a celor dragi, cei 21 de militari care au participat în Teatrul de Operații din Afganistan, în cadrul echipelor de consiliere, instruire și asistență TAAC-S și TAAC-N ale Forțelor Naționale Afgane.

„Atât pentru mine cât și pentru cei 21 de militari, această experiență a fost o misiune relativ nouă. Aşa cum am spus și în cadrul speech-ului de la ceremonie, undeva în anul 2015 a început acest gen de misiune respectiv consilierea, instruirea și asistența forțelor de securitate afgane la nivel de mare unitate, respectiv corp de armată, zonă de poliție și centru național de coordonare. A fost pentru toți o provocare și așa cum ne-am luat angajamentele de la începutul misiunii, am reușit să trecem cu brio peste toate impedimentele care inerent s-au ivit în cale și să putem raporta la sfârșit: misiune îndeplinită. Marea parte a membrilor echipei sunt din județul Sălaj: șase din Zalău și doi din Șimleu Silvaniei, dar am mai avut colegi din București, Pitești, Iași, Brașov, Bacău, Cluj și Bistrița. Unitatea din Sălaj a gestionat toată activitatea începând de la selecție și până la finalizarea misiunii, respectiv întoarcerea din teatrul de operații Afganistan”, a precizat Gheorghe Bendea, şeful echipei TAAC-S.

Cei 21 de militari şi-au demonstrat profesionalismul și buna pregătire pe parcursul celor şase luni, acționând în cele mai grele condiții. Revederea cu cei dragi a fost, ca de fiecare dată, una emoţionantă.