Miercuri , 31 Mai 2017

Michelin investeşte încă de 33 de milioane de euro la Zalău

Grupul Michelin, multinaţionala care a anunţat la sfârşitul lunii martie o investiţie de 60 de milioane de euro în una din fabricile din Zalău, promite o nouă investiţie de 33 de milioane de euro. Noua investiţie presupune şi crearea a 100 noi locuri de muncă în municipiu.

După ce la sfârşitul lunii martie, Grupul Michelin a anunţat investiţii de 60 de milioane de euro în Uzina Michelin Cord Zalău, aceeaşi companie informează că o altă fabrică din Zalău din componenţa sa va fi modernizată prin intermediul unui proiect de dezvoltare de 33 de milioane de euro. În total, investiţiile pe care multinaţionala le anunţă în fabricile sale din municipiu ajung la 93 de milioane de euro. Totodată, pe lângă crearea a 140 de locuri de muncă la uzina sa de cord metalic, compania informează că până în 2021 va mai crea 100 de noi locuri de muncă în cadrul fabricii sale care produce diverse amestecuri de cauciuc şi alte produse semifinite, precum şi diverse tipuri de anvelope pentru camioane.

“Experienţa dovedită şi dedicarea echipelor locale, deschiderea spre inovaţie si rezultatele extrem de competitive ale fabricii de anvelope din Zalău au atras o noua investiţie de 33 de milioane de euro a companiei. Acest nou proiect de investiţii face posibilă producerea de noi modele de anvelope pentru segmentul de piaţă intermediar. Fabrica din Zalău va deveni singura fabrică a Grupului Michelin din Europa care va produce noile modele pentru nivelul inferior al segmentului intermediar, cu 100 de noi locuri de muncă create până în  2021”, informează comunicatul  de presă remis de companie.

“Acest nou proiect strategic al fabricii Michelin Zalău Anvelope marchează perfect cei 40 de ani de dezvoltare constantă, dedicarea oamenilor noștri, angajamentul lor față de inovație și sprijinul comunitar pe termen lung. Sunt foarte mândru că echipa Michelin continuă să contribuie la strategia de creștere a Grupului cu pasiune și experiență dovedită. Fabrica este acum pregătită să facă față noilor provocări prin instalarea de utilaje moderne, lansarea de noi mărci și implementarea unui nou model de afaceri care leagă fabrica direct de client,, a declarat Sean Parry , Directorul Platformei Industriale Michelin Zalău.

“Fabrica de anvelope Michelin din Zalău este o unitate importantă pentru Grup şi produce aproximativ 130 de modele de anvelope destinate piețelor din Europa, Africa, Asia și America. Misiunea fabricii este de a produce anvelope pentru camioane cu o mare cerere pe piață, contribuind astfel la ambițiile de creștere ale Grupului”, arată un comunicat remis de Biroul de Presă al Grupului Michelin.

Investiţia de 30 milioane de euro în fabrica din Zalău marchează cei 40 de ani de activitate a fabricii din Zalău, unitate înfiinţată în 1977 care se ocupa iniţial cu producerea anvelopelor şi camerelor de aer. “Michelin Zalău Anvelope a fost înființată în 1977 sub numele de Silvania şi a fost achiziționată în 2001 de către Grupul Michelin. Aceasta a însemnat aplicarea unor noi standarde pentru calitate, siguranță și producţie. Uzina fabrică amestecuri de cauciuc şi alte produse semifinite, diverse tipuri de anvelope pentru camioane, sub mărcile BFGoodrich, Taurus, Kormoran, Riken, Tigar şi Orium, anvelope Michelin pentru activităţi de inginerie civilă, şantier, minerit, agricultură, metrou şi alte tipuri de anvelope pentru activităţi specifice", comunică sursa citată. Conform informaţiilor furnizate de Michelin, la fabrica Michelin Zalău Anvelope, în prezent sunt angajate 1130 de persoane. &

Comentariile celorlalți

chil pe 05.06.2017 la 07:53
Profita ca sclavi inca sunt destui in zilah
Cornel pe 01.06.2017 la 00:15
ma multe face ciuntocu asta, o sa ridice Zalaul peste nivelul Clujului, o sa vina Clujenii la mall ul din Zalau.
Anonim din Michelin pe 31.05.2017 la 21:21
Foarte bine ca investesc ca in oameni (muncitori )nu investesc .Salarii de mizerie la programul si stresul care e pe oameni .Lucram si sâmbătă si duminica nu mai stim in ce zile suntem.
Ion pe 31.05.2017 la 21:15
Felicitari

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

26 Septembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Berbec
26 Septembrie 2018
Citeşte mai mult