Vineri , 17 Noiembrie 2017

Menţiuni pentru elevii sălăjeni la un concurs interjudeţean de matematică

 În perioada 10-11 noiembrie 2017, la Baia Mare a avut loc cea de-a IX-a ediţie a Concursului Interjudeţean de Matematică „Argument” (clasele V-XII). Concursul este organizat anual, la nivel regional, în luna noiembrie, de Colegiul Naţional „Gheorghe Șincai” din Baia Mare.

Potrivit Regulamentului de organizare şi desfăşurare a Concursului, „obiectivul general îl constituie stimularea potențialului creativ al elevilor, prin alcătuirea unor subiecte care să respecte programa de concurs, dar care să fie în concordanță cu particularitatea și dificultatea subiectelor de la concursurile naționale și internaționale. Concursul se adresează elevilor cu aptitudini, înclinații și interese deosebite pentru matematică.”

Au participat la această importantă competiţie şcolară elevi din șapte județe ale țării: Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Târgu Mureş. Județul nostru a fost reprezentat de opt elevi, de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, însoțiţi de Ilonța Andrei, profesor de matematică la același Colegiu.

Printre premianții concursului s-au numărat patru dintre elevii sălăjeni. Astfel, Cotor Andrei și Cipleu Iulia, clasa a IX–a (profesor îndrumător Lucaciu Simona), au obținut fiecare Mențiune specială. Gaga Sergiu, clasa a XI–a (profesor îndrumător Jecan Ioan) a obținut Mențiunea III și Țurcaș Andrei, clasa a XI–a (profesor îndrumător Lucaciu Simona) a obținut mențiune specială.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

19 Noiembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Scorpion
19 Noiembrie 2018
Citeşte mai mult