Joi , 3 August 2017

Medicii veterinari îi instruiesc pe fermieri cum să aibă grijă de animale pe timp de caniculă

Zilele caniculare sunt un pericol nu doar pentru oameni, ci şi pentru animale. Astfel, medicii veterinari, avertizează că animalele de companie suferă la fel de mult ca şi oamenii la temperaturi extreme. Cel mai mare efort este pentru inimă, dar şi pentru vasele de sânge. În cazul câinilor, aflaţi că insolaţia poate fi fatală. Aceasta deoarece împiedică capacitatea de autoreglare termică a organismului câinelui. Ca atare, este recomandat ca pisicile şi câinii să fie scoase în aer liber doar dimineaţa şi seara. În rest, casa e cel mai bun mediu, dacă afară sunt temperaturi ridicate. Iar animalul are nevoie de o sursă permanentă de apă, pe care să o verificaţi la intervale regulate.

Totdată, medicii veterinari îi sfătuiesc pe crescătorii de animale să acorde atenţie la următoarele aspecte: asigurarea apei pentru adăpatul animalelor în fucţie de necesar pe specii şi categorii de animale, să adăpostească animalele la umbră, să asigurarea o ventilaţie corespunzătoare adăposturilor de animale şi a parametrilor microclimatici corespunzători, să evite păşunatul în perioadele de maximă expunere la razele solare, să acorde atenţie la furajarea animalelor,să anunţe medicul veterinar dacă animalele se  îmbolnăvesc, să evite tratarea animalelor de către persoane neautorizate si necalificate sanitar veterinar. De asemenea, medicii veterinari avertizează că se interzice abandonarea pe sol a cadavrelor de animale sau a resturilor obţinute in gospodărie provenite de la animale sacrificate.

Cetăţenii sunt sfătuiţi să anunţe la DSVSA Sălaj orice suspiciune de boală iar instituţia noastră dispune de logistica necesară şi personal instruit în vederea luării tuturor măsurilor de prevenire şi eventual combatere a bolilor la animale, încheie comunicatul remis de DSVSA Sălaj.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

13 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Capricorn
13 Decembrie 2018
Citeşte mai mult