Miercuri , 20 Mai 2020

Medici în școli pentru examenele naționale

În fiecare școală va exista un cadru medical care să suspravegheze participarea elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a la cursurile de pregătire, dar și examenele naționale. Anunțul a fost făcut ieri de către Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, care a subliniat că participarea elevilor din clasele terminale la cursurile de pregătire este opţională.

 

Ministerul Educației și cel al Sănătății au emis un ordin comun care stabilește măsuri pentru organizarea activității în actualul context epidemiologic. Potrivit documentului, accesul în instituții trebuie organizat astfel încât să existe o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare persoană și o distanță minimă de 2 metri între oricare două persoane apropiate. Accesul este interzis pentru persoanele care au o temperatură corporală ce depășește 37,3 grade Celsius - temperatura va fi măsurată la intrarea în incinta instituției, iar suprafețele expuse vor fi dezinfectate și, de asemenea, vor fi evitate aglomerările de persoane.

 

Monica Anisie, ministrul Educației, a precizat că în fiecare unitate de învăţământ va exista un cadru medical care va supraveghea participarea elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a la cursurile de pregătire, dar şi procesul de examene naţionale. În ceea ce privește participarea elevilor din clasele terminale la cursurile de pregătire, aceasta este opţională.

 

"Vom redeschide şcolile prin aceste cursuri de pregătire pentru elevii din clasele de a VIII-a şi a XII-a tocmai pentru că aceştia au nevoie în această perioadă de o revenire şi o reîntâlnire cu profesorii. (...) Revenirea la aceste cursuri este una opţională. Cred că trebuie elevul să se reobişnuiască cu spaţiul şcolii, dar să fie şi susţinut emoţional de profesori. (...) Odată cu revenirea la şcoală vom lua şi măsurile de siguranţă pentru că de aici am pornit de fapt, de la temerile pe care le au elevii sau părinţii. Această revenire este una opţională şi părintele este cel care evaluează starea de sănătate a copilului, dar şi ceea ce se află în familie, membrii familiei care ar putea fi în grupa de risc", a declarat Monica Anisie.

 

Ea s-a declarat convinsă că profesorii vor fi atenţi şi la susţinerea emoţională a elevilor.

 

Pregătirile pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat vor avea loc în perioada 2-12 iunie, în județul Sălaj fiind așteptați să revină în sălile de clasă 2.099 de elevi de clasa a VIII-a și alți 1.735 de clasa a XII-a.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei