Marţi , 15 Octombrie 2019

Medicamente inovative pe lista celor compensate și gratuite

Guvernul a aprobat la începutul acestei săptămâni o hotărâre prin care pe lista medicamentelor de care beneficiază asigurații incluși în programele naționale de sănătate cu scop curativ în tratamentul ambulatoriu și spitalicesc au fost adăugate 17 molecule noi ce vizează in principal afecțiuni din cadrul programelor naționale de sănătate.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, este vorba despre 10 medicamente ce asigură tratamentul unor afecțiuni rare, precum hemofilia, amiotrofia spinală musculară, Boala Fabry ori Boala Castelman, și nu au alternativă terapeutică. Alte 6 medicamente sunt destinate bolilor oncologice și oncohematologice, iar un medicament asigură tratarea persoanelor cu infecţie HIV/SIDA şi tratamentul postexpunere.
 
"Continuăm procesul de creştere a accesului pacienţilor la tratamente de ultimă oră, în acord cu programul de guvernare, prin extinderea listei de medicamente compensate și gratuite cu încă 17 medicamente necesare pacienților cu afecțiuni cronice", a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.
Anul acesta au mai fost introduse două molecule noi pe lista medicamentelor compensate și gratuite pentru care au fost încheiate contracte cost volum și care se utilizează în tratarea unor boli grave: neoplasmul tiroidian medular agresiv şi simptomatic și scleroza multiplă.
Anul trecut au fost introduse în lista de medicamente compensate şi gratuite 37 de molecule noi care asigură tratamente inovative destinate mai multor arii terapeutice, precum: afecţiuni oncologice, boli cardiovasculare, HIV/SIDA, diabet, scleroză multiplă, atrofie musculară spinală, boala Gaucher etc.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

18 Februarie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Peşti
18 Februarie 2020
Citeşte mai mult