Vineri , 7 Iunie 2019

Mașinile Google revin în România

În perioada iunie-septembrie 2019, cinci mașini Google Street View vor explora drumurile României pentru a actualiza fotografiile din baza de date a aplicației. Autoturismele vor călători în toate marile orașe ale tuturor județelor țării, în încercarea de a acoperi exhaustiv teritoriul nostru. Noua tehnologie de fotografiere utilizată de maşinile Google permite realizarea unor imagini mai precise şi de calitate.
Această misiune presupune și realizarea de fotografii la 360 de grade în zonele unde mașinile nu au acces, precum parcuri sau drumuri pietonale. În acest scop, cei de la Google vin înarmați cu cel mai nou model de Trekker, dispozitiv montat sub formă de rucsac în spatele unui operator. Aparatul pozează din toate unghiurile în timp real, pe măsură ce utilizatorul se deplasează pe jos. Până în prezent, trekker-ul a „călătorit” în numeroase zone de pe glob pentru a fotografie frumuseţi ale naturii, obiective turistice sau situri aflate în patrimoniul universal, precum Marele Canion, Taj Mahal, Insulele Galapagos, străzile din Veneţia sau Delta Dunării.
 
Street View este un serviciu oferit de Google Maps, în prezent fiind disponibil în mai mult de 85 de ţări de pe tot mapamondul, inclusiv în Arctica şi Antarctica. În Street View, oamenii pot vedea imagini la 360 de grade din numeroase locuri ale lumii, fie şosele, oraşe, monumente istorice, repere culturale, natura sălbatică şi chiar spaţiu.
Serviciul Street View este disponibil în România începând cu 2010, când au fost publicate primele imagini din cele mai importante oraşe pe Google Maps. Acoperirea Street View la nivelul întregii ţări s-a realizat în 2012, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de oraşe şi sute de obiective turistice. Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View în România a avut loc vara trecută, când au fost preluate imagini de pe şoselele şi drumurile care leagă localităţile.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei