Vineri , 14 Septembrie 2018

Manifestări de Ziua Pompierilor

 În acest an centenar se împlinesc 170 de ani de la Bătălia din Dealu Spirii în care pompierii bucureşteni conduşi de bravul căpitan Pavel Zăgănescu alături de alte structuri militare au înfruntat armata otomană pentru apărarea idealurilor revoluţiei din anul 1848.


Ziua de 13 Septembrie este un reper major din istoria armei, prilej cu care Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj a organizat şi desfăşurat o serie de activităţi. 
Un ceremonial festiv s-a desfăşurat joi, 13 septembrie, în sala Porolissum a Consiliului Judeţean Sălaj, la care au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai autorităţilor publice judeţene, ai structurilor teritoriale ale MAI şi MAPN, reprezentanţi ai instituţiilor cu care ISU colaborează, cadre ISU, mass-media locală.
În cadrul evenimentului s-au desfăşurat o serie de activităţi. Cu această ocazie, au fost acordate diplome de muţumire şi felicitări unor cadre care s-au remarcat pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu.

 

Pompierul Gorgan Vasile-Salvatorul Anului


Ca urmare a propunerilor comenzii unităţii, plt. adj. Gorgan vasile a fost desemnat "Salvatorul anului" şi a participat la ceremonialul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă pentru primirea distincţiei conferită. În luna ianuarie, pompierul sălăjean, aflându-se în timpul liber, în localitatea Baciu, judeţul Cluj, a salvat viaţa unui bărbat care se afla în stop cardiorespirator, aplicând manevre de resuscitare. Personalul medical sosit ulterior la faşa locului şi-a exprimat aprecierea pentru modul competent de intervenţie a paramedicului sălăjean.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

23 Iulie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Rac
23 Iulie 2019
Citeşte mai mult