Marţi , 9 Aprilie 2019

Manifest pentru film

Asociația Pro Teatru organizează patru proiecții speciale a filmului “Să nu ucizi” în avanpremieră, la Centrul de Cultură și Artă Sălaj. Regizat de Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru, filmul manifest „Să nu ucizi“ va rula, în 10 și 11 aprilie, de la ora 17:30 și apoi de la 19:30. Fiecare proiecție este urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul alături de actorul principal din film, Alexandru Suciu, unul dintre puținii actori originari din Zalău. Această sesiune este moderată de Darius Prodan, președintele Asociației.

Un lucru neobișnuit este că la aceste proiecții prețul unui bilet este de 1 leu. “Decizia de a seta prețul unui bilet la 1 leu este un manifest pentru viața cultural-socială a zălauanilor. Vrem ca oamenii să înțeleagă că noi facem tot ce ne stă în putință pentru a le oferi acte artistice calitative la un preț cât mai redus. Singurul obiectiv al nostru este ca ei să participe la evenimentele organizate de noi. Aud în stânga și în dreapta despre dorința tuturor de a avea un cinematograf. Vă spun sincer, dacă nici la un film în avanpremieră națională, cu 1 leu biletul, sălile nu sunt pline, atunci putem renunța la aceasta idee. Este inutil să facem un cinematograf care să stea gol. Oricum eu sunt optimist și cred că lumea va participa în număr frumos", explică Darius Prodan.

"Să nu ucizi" spune povestea lui Cristian, un chirurg tânăr şi ambițios, pe care pierderea unui pacient, în urma unei intervenţii de rutină, îl determină să pornească o luptă solitară împotriva sistemului, riscându-și familia şi cariera pentru a descoperi adevărul. Regizorii mărturisesc că este povestea unui Don Quijote care se luptă cu faţa umană a unui sistem care există pentru că noi îl acceptăm prin toate acțiunile noastre de zi cu zi.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

19 Iulie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Leu
19 Iulie 2019
Citeşte mai mult