Luni , 6 Martie 2017

Mâine, termen limită pentru Formularul 092

Marţi, 7 martie, este ultima zi de depunere a Declaraţiei 092.

Numit  Declaraţia de menţiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achiziţie intracomunitară taxabilă în România, formularul poate fi depus la unităţile fiscale până în data de 7 martie. Precizăm că obligaţia depunerii acestui formular revine persoanelor fizice şi juridice fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere care au efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri în luna noiembrie 2016 şi sunt obligate să-şi modifice perioada fiscală devenind plătitori de TVA lunar.

Declaratia 092 se depune în termen de 5 zile lucrătoare de la finele lunii în care are loc achiziţia intracomunitară de bunuri. Declaraţia 092 se depune de către plătitorii de TVA cu perioada fiscală trimestru, înregistraţi in ROI care au efectuat în luna anterioară o achiziţie intracomunitară de bunuri.

În acelaşi timp, experţii contabili semnalează că achiziţiile de serviciunu intră în calcul. Prin urmare, da societatea efectueaza o achizitie de servicii, perioada fiscala va ramane in continuare trimestrul.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

13 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Balanţă
13 Decembrie 2018
Citeşte mai mult