Marţi , 11 Februarie 2020

Mai puțini elevi într-o clasă

Numărul elevilor dintr-o clasă nu va putea depăși 22, potrivit unui proiect de lege care modifică legea educației naționale, adoptat luni de Parlament. Aplicarea acestei recomandări va fi o adevărată provocare pentru unitățile de învățământ sălăjene, în condițiile în care există numeroase clase în care învață peste 30 de elevi.
Documentul stabilește că în învăţământul preşcolar, o grupă va cuprinde în medie 12 preşcolari, dar nu mai puţin de 6 şi nu mai mult de 17, la gimnaziu, liceu și școli profesionale nu vor putea fi mai mulți de 26 într-o clasă.
Același proiect mai arată că pentru fiecare disciplină şi domeniu de studiu, programa şcolară acoperă 65% din orele de predare şi evaluare, lăsând la dispoziţia cadrului didactic 35% din timpul alocat disciplinei ori domeniului de studiu respectiv. În prezent, profesorul are la discpoziție 25% din timpul alocat disciplinei.
Proiectul care modifică legea educației le dă gratuitate elevilor pentru transport.
”Elevii din învăţământul obligatoriu, profesional şi liceal acreditat și autorizat beneficiază de gratuitate pentru transportul local în comun, de suprafaţă, naval şi subteran, precum şi pentru transportul rutier județean și interjudețean, feroviar şi naval, pe tot parcursul anului calendaristic. Consiliile județene și consiliile locale organizează transportul public în vederea asigurării transportului elevilor spre școli”, se arată în document.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei