Vineri , 12 Mai 2017

Mai puţin de două săptămâni în care sălăjenii îşi pot redirecţiona impozitul pe profit

Sălăjenii îşi pot redirecţiona impozitul pe profit până în 25 mai. Joi, 25 mai este şi ultima zi în care sălăjenii pot depune declaraţia privind veniturile realizate în România.

“Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Sălaj reaminteşte contribuabililor că joi, 25 mai 2017 este ultima zi pentru depunerea formularelor 230 „Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual şi deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea în sistem colectiv pentru domeniul locativ” şi 200 „Declaraţie privind veniturile realizate din România”. Declaraţia 200 se depune de către  persoanele fizice care au realizat, venituri din activități independente, venituri din cedarea folosinței bunurilor (fără arendare), venituri din activități agricole, din silvicultură și piscicultură, câștiguri rezultate din transferul dreptului de proprietate asupra titlurilor de valoare, operațiuni de vânzare -cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, câștigul/pierderea din orice alte operațiuni de acest gen”, se arată într-un comunicat de presă remis de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Sălaj.

Cele două formulare pot fi depuse la biroul fiscal, la oficiul poştal dar şi prin utilizarea spaţiului privat virtual, precizează reprezentanţii AJFP Sălaj:

“Formularele menţionate mai sus se pot depune de către contribuabili sau de către împuterniciţii acestora, în format hârtie, direct la registratura organului fiscal competent sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire sau prin completarea formularului electronic şi semnarea cu certificatul digital calificat ( instrucţiuni detaliate se găsesc la www.anaf.ro.mfinante.gov.ro pagina ,,Servicii online Declaraţii electronice’’). Contribuabilii au posibilitatea de transmitere on-line a formularelor menţionate şi prin utilizarea serviciului Spaţiul Privat Virtual ( instrucţiuni detaliate se găsesc la www.anaf.ro.mfinante.gov.ro,, Spaţiul Privat Virtual’’). Pentru  depunerea D230 sau D200 prin Spaţiul Privat Virtual nu este necesară deţinerea unui certificat digital calificat, singura condiţie fiind ca persoana să fie înregistrată ca utilizator SPV”, informează sursa citată.

Pentru verificarea datelor care s-au completat, persoanele care nu deţin un act administrativ fiscal se vor adresa oricărei administraţii fiscale în termen de 10 zile calendaristice de la data înregistrării în Spaţiul Privat Virtual

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

20 Martie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Taur
20 Martie 2019
Citeşte mai mult