Duminică , 17 Decembrie 2017

Magistraţii au protestat în tăcere la Zalău

 În faţa Tribunalului Sălaj, judecători şi procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj şi ai DIICOT Sălaj au protestat, luni, în tăcere faţă de modificările aduse la Legile Justiţiei.

În faţa instanţei au ieşit luni dimineaţa peste 40 de procurori şi judecători care, în tăcere, au dorit să semnaleze faptul că nu sunt de acord cu modificările care se doresc a fi aduse legilor justiţiei. Aceştia nu au scandat şi nici nu au avut pancarte, au ţinut doar robele în braţe, în semn de protest.

La Zalău s-a alăturat protestului şi un cetăţean, care a dorit să le transmită magistraţilor că este alături de ei şi că le înţelege nemulţumirea. „Noi, societatea civilă, vă încurajăm să luptaţi în continuare pentru statul de drept”, a precizat cetăţeanul. 

Proteste ale magistraților au avut loc în mai multe județe din țară: Maramureș, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Cluj, Galați, Constanţa. „Ca urmare a aprobării de către Camera Deputaților a unor proiecte de lege privind domeniul justiției, cu ignorarea avizului negativ din partea CSM, a voinței exprimate de peste 4000 de magistrați și a recomandărilor Comisiei Europene, respectiv ca urmare a promovării unei inițiative legislative pentru modificarea Codului penal și Codului de procedură penală, care va duce la lipsirea organelor judiciare de instrumentare juridice, menite a asigura protecția victimelor și identificarea infractorilor, făcând justiția penală ineficientă, judecătorii și procurorii din toată țara au decis să își manifeste, în mod public, dezacordul față de acestea, în cursul zilei de luni, ieșind în fața palatelor de justiție”, se precizează într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a judecătorului Cristi Danileț, care a protestat în faţa instanţei din Cluj-Napoca. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

10 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei