Vineri , 5 Mai 2017

Luni şi miercuri, termen pentru mai multe declaraţii fiscale

Luni este ultima zi în care poate fi depusă  Declaraţia de menţiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achiziţie intracomunitară taxabilă în România, formular 092.

Precizăm că  au această obligaţie contribuabilii înregistrați în scop de TVA care utilizează ca perioadă fiscală trimestrul și care au efectuat o achiziție intracomunitară taxabilă în România, fiind astfel obligați să își modifice perioada fiscală, devenind plătitori de TVA lunar.

Totodată, până miercuri, 10 mai 2017, după caz, trebuie depuse la  unităţile fiscale alte trei declaraţii, respectiv: 010 (Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni pentru  persoane juridice, asocieri și alte entități fără personalitate juridică), 020 (Declaraţie de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni pentru persoane fizice române și străine care dețin cod numeric personal ) şi 070 (Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni pentru persoanele fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere). Au obligaţia depunerii acestor trei declaraţii persoanele care nu au depăşit plafonul de scutire şi care doresc să fie scoase din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA.

De asemenea, până miercuri, se depune şi formularul 087 (Notificare privind aplicarea/încetarea aplicării regimului special pentru agricultori). Acest act se depune de persoanele care optează pentru aplicarea regimului special pentru agricultori.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

14 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Rac
14 Decembrie 2018
Citeşte mai mult