Joi , 27 Februarie 2020

Lucrări pentru întreținerea cursurilor de apă

Reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor desfășoară în această perioadă lucrări pentru întreținerea cursurilor de apă din județ. În cursul acestei luni, au fost executate lucrări de reprofilare a albiei pe Valea Boului, în localitatea Cizer, în parteneriat cu primăria, în prezent fiind în derulare parteneriatul cu primăria comunei Bănișor, ce vizează executarea lucrărilor de reprofilare a albiei Văii Banului, în localitatea Peceiu.
Potrivit unui comunicat de presă al Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, anul trecut s-au realizat lucrări de decolmatare în vederea asigurării secţiunii de scurgere şi lucrări de întreţinere şi reparaţii la lucrările hidrotehnice pe cursurile de apă din județul Sălaj, printre care râul Ileanda la Ileanda, Valea Banului la Bănișor, Valea Sălajului la Cehu Silvaniei, pârâul Răţişoara în Meseşenii de Jos, râul Crasna la Uileacu Șimleului, râul Almaş la Sutoru și râul Mița în municipiul Zalău. De asemenea, au fost relizate lucrări de reparații la Centrul Dispecer Vârşolţ, Derivația Barcău, cantoanele Jibou și Sânmihaiu Almaşului, precum și la stațiile hidrometrice Șimleu Silvaniei, pe râul Crasna și Răstoci, pe râul Someș.
Obiectul de activitate al Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa vizează gestionarea calitativă și cantitativă a resurselor de apă, incluzând întreținerea albiilor și malurilor cursurilor de apă. Astfel, prin programul anual de gospodărire a apelor, se realizează lucrări de decolmatare, reprofilări de albii și terasamente, toaletarea arborilor, se întreprind acțiuni de cosire a vegetației și degajarea terenurilor de vegetația cosită.
 

Comentariile celorlalți

Ildi pe 04.03.2020 la 18:50
În Zalău,. lângă Autogara,pe strada Fabricii,mare poluare zilnic,ora în ora iese un uriaș fum negru dintr-o clădire mare,părăsită.Se sesizează cineva?
JONY pe 03.03.2020 la 11:50
Raul cu cea mai buna apa e Barcaul nici pesti nu ma exista dupa ce a fost transformat in CANALIZARE incepand din TUSA raul e aproape la fel de poluat ca si CRASNA la SIMLEU

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

04 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Balanţă
04 Aprilie 2020
Citeşte mai mult