Miercuri , 13 Septembrie 2017

Lucrări de modernizare a drumurilor din Sălaj

Lucrări de modernizare a drumurilor din Sălaj

Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii din regiunea de nord a judeţului Sălaj reprezintă un obiectiv prioritar pentru administraţia judeţeană. Tocmai în acest sens, la începutul lunii martie, consilierii judeţeni au adoptat mai multe hotărâri care vizează obiectivele de investiţii din această zonă. Conform informaţiilor expuse de preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, reabilitarea a două tronsoane de drum din această regiune ar putea beneficia de finanţare europeană. În ceea ce priveşte execuţia lucrărilor, pentru unul dintre acestea se va relua procedura de achiziţie, iar cel de-al doilea e în fază de execuţie. În acelaşi timp, preşedintele Consiliului Judeţean, Tiberiu Marc, a declarat că lucrările la drumul judeţean 110 A Archid-limită cu Judeţul Satu Mare au fost încheiate, proiectul fiind în fază de recepţie.

Licitaţie pentru drumul Crişeni-Cehu Silvaniei

În următoarea perioadă, lucrările de execuţie pentru DJ 108D Crişeni-Cehu Silvaniei vor fi scoase din nou la licitaţie, după ce contractul cu câştigătorul licitaţiei a fost reziliat pentru că la nivel de proiect tehnic, agentul economic a ofertat o valoare dublă faţă de cea cu care a câştigat licitaţia. Totodată, proiectul de modernizare a tronsonului Crişeni-Cehu Silvaniei are perspective de a fi finanţat prin Programul Operaţional Regional, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc.

„La începutul lunii iulie s-a semnat decizia de reziliere a contractului de execuţie din cauza faptului că agentul economic care a fost câştigătorul iniţial al lucrării a ofertat la nivel de proiect tehnic o valoare dublă faţă de valoarea cu care a câştigat licitaţia. În acest moment, lucrarea din punct de vedere al finanţării a trecut de eligibilitate pe Programul Operaţional Regional şi există perspective de a fi finanţată. Din punct de vedere al execuţiei, va trebui să reluăm procedura de achiziţie”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj.

Lucrări la drumul Horoatu Cehului-Benesat

Un alt proiect care ar putea fi finanţat prin POR vizează reabilitarea şi modernizarea tronsonului dintre Horoatu Cehului şi Benesat, lucrare care este în execuţie. Detalii cu privire la stadiul acestui proiect a fost oferit de preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc: „La mijlocul lunii iulie s-a dat ordinul de începere a lucrărilor  pentru acest proiect. Lucrarea este în execuţie. Proiectul a fost propus pentru finanţare prin Programul Operaţional Regional, a trecut de faza de verificare administrativă şi eligibilitate şi există perspectiva de a se finanţa prin POR”.

Potrivit expunerii de motive privind promovarea spre finanţare a proiectului „Reabilitare şi modernizare drumuri judeţene: DJ 108D: Crişeni (DN 1 H)- Cehu Silvaniei (DJ 196) şi DJ 196: lim. Jud. Satu-Mare-Horoatu Cehului-Benesat”, valoarea totală a proiectului care are ca obiect proiectarea şi execuţia lucrărilor este de peste 38 milioane de lei, din care puţin sub 800.000 vor fi achitaţi de Consiliul Judeţean. Lucrările care vor fi executate pe DJ 108D includ: asfaltarea a 22 kilometri de drum, amenajarea a nouă kilometri de trotuare, zece staţii de transport public, a 4,5 kilometri de perdele forestiere, a 45 de kilometri de şanţuri protejate cu beton, un pod nou şi 106 podeţe. În ceea ce priveşte drumul judeţean 196, se are în vedere asfaltarea a 7,97 kilometri de drum, construirea a 4,3 kilometri de trotuare, amenajarea a şase staţii de transport public, a 2,5 kilometri de perdele forestiere, a 16 kilometri de şanţuri protejate cu beton, a unui pod şi a 44 de podeţe. Termenul de execuţie este de trei ani de la începerea lucrărilor.

Comentariile celorlalți

coco pe 16.09.2017 la 07:36
ptr cel de la 15.01 trebuie verificat IP-ul deoarece minte
Coco pe 15.09.2017 la 15:01
de fapt eu am scris, v-am pacalit.... Doar ca eram beat. Si uneori mai sufar de dubla personalitate. Nici eu nu mai stiu ce scriu, sunt confuz.
coco pe 15.09.2017 la 14:44
nu am scris mesajul alaturat, sa-i fie rusine la cel care scrie in numele meueu nu-mi permit asemenea cuvinte care le folosesc numai cei fara 7 ani de acasa.
Coco pe 13.09.2017 la 16:49
marc jigodie comunista, cand faci drumul de la Bogdana spre Vanatori. E prapad, ca si tine securistule, tigan borat

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

22 Iunie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei