Joi , 23 Martie 2017

Lucian Ban & Mat Maneri-concert de jazz pentru sălăjeni

 Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj va găzdui vineri, 28 aprilie 2017, la ora 19.00, un concert susţinut de Lucian Ban & Mat Maneri

Intrarea este liberă, pe bază de invitații, în limita locurilor disponibile. Invitațiile se pot procura începând de vineri, 24 martie, de la secretariatul CCAJS. 

În 2009 pianistul de origine romana Lucian Ban colabora pentru prima oara cu violistul american, nominalizat la premiile Grammy, Mat Maneri în cadrul proiectului Enesco Re-Imagined. Conceput drept o celebrare si re-imaginareprin jazz a muzicii celebrului George Enescu, octetul si albumul cu acelasi nume ce cuprindea legende ale jazz-ului contemporan precum: Badal Roy (tabla, Miles Davis, John McLaughlin), Gerald Cleaver (baterie), Tony Malaby (saxofoane), Ralph Alessi (trompeta), a castigat elogiile presei internationale si o serie de premii Best Album Of The Year din partea criticii și a presei de specialitate.

Trei ani mai tarziu Lucian Ban si Mat Maneri aveau sa inregistreze un album in duo pentru celebra casa de discuri ECM Records – Transylvanian Concert, album ce s-a s-a bucurat de acoladele presei din lumea intreaga – castigand mai multe premii BEST ALBUM OF THE YEAR  din partea All About Jazz USA, Cuadernos de Jazz Spain - si articole elogioase in presa majora precum: The New York Times, The Guardian, Jazz Times, L.A. Weekly, etc si a purtat duetul pe scenele marilor festivale si sali de jazz din intreaga lume – de la Los Angeles Festival, la Washington D.C., de la Londra la Berlin de la Munchen la Jerusdalem Jazz Festival.

ÎIn primavara 2017 cei doi muzicieni se afla intr-un turneu European – Roma, Venetia, Stockholm, London, Valencia, etc - de prezentare in premiera a muzicii pentru urmatorul lor album. Piese din George Enescu re-imaginate, doine, colinde si cantece inspirate din folclorul romanesc, blues & spirituals, compozitii  proprii, totul trecut prin filtrul jazz-ului modern si al traditiei muzicii de camera. Clasicul format al dialogului dintre pian şi violă dobândeşte, în duetul de Ban - Maneri, dimensiuni noi cu totul noi – de la jazz si blues  la doina romaneasca si muzica camerala, la noi directii in jazz-ul sec XXI  - de la traditie la avant-garda.

Originalitatea si intensitatea muzicala, chimia extraordinară dintre cei doi muzicieni din duetul „Transylvanian Concert”,  aduce consacrarea internațională pentru pianistul de origine română.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

22 Ianuarie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Peşti
22 Ianuarie 2019
Citeşte mai mult