Vineri , 15 Martie 2019

Lovitură dură pentru DIICOT Sălaj: Dosar "cu greutate" desființat la Înalta Curte

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins joi, 14 martie, ca nefondate, contestațiile formulate de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – Secţia pentru investigarea infracțiunilor din justiție şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sălaj împotriva încheierii penale din 26 noiembrie 2018 a Curţii de Apel Cluj, prin care a fost desființat cel mai complex dosar instrumentat în ultimii ani de către DIICOT Sălaj.
 
Este vorba despre dosarul de corupţie instrumentat în ultimii ani de către DIICOT Sălaj, cu 13 inculpați, printre care fostul vicepreşedinte al Tribunalului Sălaj, Patriţiu Dărăban, fostul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Ioan Abrudan, cunoscuţii oameni de afaceri Ioan Galiș și Ioan Huluban, şi doi poliţişti.
 
În toamna anului trecut, Curtea clujeană a admis necompetenţa materială şi după calitatea persoanei a DIICOT Sălaj și a constat "nulitatea absolută a rechizitoriului, a actelor de urmărire penală efectuate în cauză, a probelor şi a mijloacelor de probă întocmite, dispuse şi autorizate de către DIICOT Sălaj". De asemenea, a dispus "excluderea şi eliminarea de la dosar a tuturor probelor şi mijloacelor de probă" şi a restituit cauza la procuror.
Procurorii au făcut contestație, la Înalta Curte, însă fără succes. Sentința propunțată joi de către instanța superioară este definitivă.
În dosarul în cauză, anchetatorii vorbeau despre infrancţiuni precum constituirea unui grup infracţional, dare şi luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, cumpărare de influenţă şi fals intelectual.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

21 Mai 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Leu
21 Mai 2019
Citeşte mai mult