Marţi , 5 Septembrie 2017

Locuri libere pentru elevii de la maghiară sau germană la învăţământul vocaţional

 Veste bună pentru elevii care învaţă în şcoli cu predare în limba maghiară sau germană. Liceul de Artă „Ioan Sima” scoate la concurs 15 locuri la învăţământul vocaţional, special pentru aceşti elevi.

Cei care vor să studieze un instrument se pot înscrie la aceste cursuri, urmând ca miercuri să se desfăşoare o selecţie a acestora la sediul Liceului de Artă „Ioan Sima”, după cum precizează directorul institutiei, Titus Câmpean. „În anul 2017-2018 Liceul de Artă vine cu o noutate ce constă în înfiinţarea a două grupe de învăţământ suplimentar pentru copiii care învaţă în şcoli cu predare în limba maghiară, respectiv germană. Ce înseamnă aceste grupe de învăţământ suplimentar? Aceşti copii îşi vor păstra şcoala la care învaţă, în schimb vor putea urma cursurile liceului nostru pentru învăţământul vocaţional”, a precizat Titus Câmpean, directorul Liceului de Artă „Ioan Sima” Zalău.

Astfel, miercuri, 6 septembrie, începând cu ora 12.00, la sediul Liceului de Artă „Ioan Sima”, în Dumbrava 2, va avea loc o selecţie a copiilor care doresc să urmeze cursurile Liceului de Artă. Instrumentele la care se pot înscrie sunt dintre cele mai căutate: pian, vioară, chitară, instrumente de suflat. 

Astfel, la nivelul liceului se vor constitui două grupe: una pentru învăţământul primar, iar o alta pentru cel gimnazial. „Vorbim de un număr limitat de locuri, întrucât ştim că învăţământul vocaţional este un învăţământ scump. Sunt disponibile 15 locuri pentru două grupe: una la învăţământul primar şi una la învăţământul gimnazial. Îi aşteptăm pe toţi cei interesaţi, pe copiii care învaţă în momentul acesta la şcolile cu predare în limba maghiară, respectiv germană, să vină înspre şcoala noastră miercuri, la ora 12.00”, completează Titus Câmpean, directorul Liceului de Artă „Ioan Sima” Zalău.

O astfel de oportunitate pentru elevii care învaţă în clase cu predare în limbile maghiară și germană reprezintă o noutate. Până în acest an şcolar, în învăţământul sălăjean nu au existat astfel de grupe pentru acești elevi. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

14 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Scorpion
14 Decembrie 2018
Citeşte mai mult