Joi , 2 Noiembrie 2017

Liliana Neaga: „Am un mare respect faţă de cei care lucrează aici”

 Noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, doctorul Liliana Neaga, şi-a început cariera la Spitalul Judeţean din Zalău, unde a rămas timp de 20 ani.

Noul manager şi-a preluat atribuţiile începând de marţi, 31 ocotmbrie, când a fost desemnată pe postul de manager al Spitalului Judeţean. Cu zâmbetul pe buze, recunoaşte că a preluat această funcţie fiind conştientă de responsabilităţile pe care le are în noua poziţie. „Sunt medic anatomopatolog, am venit în acest spital în 1997, ca medic rezident în ultimul an la anatomie patologică şi de atunci practic consider a doua mea casă această unitate spitalicească. Laboratorul de anatomie patologică îl consider ca pe unul dintre copiii mei. Atunci când mi s-a propus această funcţie am simţit un soi de responsabilitate şi poate şi de obligaţie de a da înapoi spitalului ceea ce şi el mi-a oferit mie pentru dezvoltarea profesională şi nu numai, deoarece te dezvolţi şi ca om într-un spital”, a precizat, pentru Sălăjeanul, noul manager al Spitalului Judeţean.

Noul director este conştient de punctele tari şi punctele slabe pe care le are Spitalul Județean, iar ceea ce va încerca în acest mandat este să pună în lumină acţiunile celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ. „Cred că cel mai important lucru pe care mi-l doresc, pe lângă partea de condiţii hoteliere absolut minunate care se oferă pacienţilor, aş vrea să înţeleagă că ei primesc şi servicii medicale de foarte bună calitate. Cred că ceea ce lipseşte este stropul acela de încredere care trebuie recâştigat. Stropul acesta de încredere vine în urma recâştigării respectului reciproc  şi între noi ca personal, şi noi faţă de pacienţi, iar ulterior, şi a pacienţilor faţă de noi. Dacă ar fi să vobim de punctele tari, acestea se văd, ele fiind date de condiţiile hoteliere, de partea de aprovizionare cu medicamente, cu materiale sanitare, de oamenii care lucrează aici şi, în primul rând, de medicii care chiar sunt dedicaţi profesiei şi pacienţilor. Punctul slab vine din mai slaba vizualizare a acestui fenomen”, completează dr. Liliana Neaga. 

În mandatul său, doctorul îşi asumă responsabilitatea de a avea o colaborare foarte bună cu sindicatele şi cu Consiliul de Administraţie al Spitalului. „Văd pe viitor colaborarea cu sindicatele una foarte bună. Sunt convinsă că la provocările care vor veni în curând vom găsi împreună soluţii înţelepte care să fie, în primul rând, în favoarea personalului. Am un mare respect faţă de cei care lucrează aici şi cred că trebuie să le oferim condiţii bune în care să-şi desfăşoare activitatea”, completează dr. Liliana Neaga. 

Comentariile celorlalți

8888 pe 08.12.2017 la 09:01
DA hotelier stati foarte bine. Comunicarea doctorilor si a asitentilor cu bolnavii si cu apatinatorii acestora este una foarte proasta. NU se comunica cu pacientii si sunt tratati fara respect. Aici aveti de lucru si desigur mai aveti nevoie de cativa specialisti. aveti specialitati descoperite sau ocupate de catre medici lipsiti de interes pentru pacient.
:)) pe 26.11.2017 la 15:05
Care respect ?...si fata de cine ?..tu te vezi ce prostii vb ?
Fost pacient pe 05.11.2017 la 19:25
Am fost internat acum 3 ani si am fost tratat bine,ingrijitoarele sunt mai de treaba decat unele asistentente care se cred cu nasul pe sus ca si doctorii binenteles.
o mamica pe 03.11.2017 la 11:53
In urma internarii 'in aceste conditii hoteliere absolut minunate', la sectia Pediatrie, am ajuns cu copilul la UPU Cluj cu gastroenterocolita.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

19 Noiembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Săgetător
19 Noiembrie 2018
Citeşte mai mult