Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Sambătă , 10 Februarie , 2018

Licitaţie pentru o carte care i-a aparținut lui Iuliu Maniu

de Ioana Gale

Gala Culturii din acest an devine eveniment caritabil în cadrul căruia se vor licita mai multe obiecte

În cadrul ediției din acest an a Galei Culturii care va avea loc vineri, 16 februarie, ora 18.00, la un restaurant din municipiul Zalău se va licita, printre altele,  o carte ce a aparţinut colecţiei personale a lui Iuliu Maniu, un volum care a fost prezent în biblioteca aflată în biroul său din Bădăcin şi cuprinde însemnări personale ale acestuia. Scopul acestui demers este atragerea unor noi donaţii care să permită continuarea lucrărilor de reabilitare și a viitoarelor lucrări de amenajare a unui muzeu în interiorul imobilului. Evenimentul se adresează tuturor celor care doresc să contribuie la Campania „Salvaţi istoria naţională, Salvaţi Casa lui Iuliu Maniu”, campanie prin care s-a reușit consolidarea fundației și a pereților, dar și refacerea acoperișului Monumentului Istoric. Accesul la eveniment se face pe baza unor invitaţii plătite care reprezintă o donaţie în valoare de 200 Ron, iar aceste bilete pot fi achizionate de la Direcţia Judeţeană pentru Cultură Sălaj.

„Vom licita și o carte veche [...] pe care o deține domnul Marius Avram care și-a arătat disponibilitatea de a o dona. Cartea deja a fost licitată, s-a ajuns la suma de 2.000 lei, licitatorul va fi prezent la Gală și cred că dorește să și-o adjudece, dar o va lăsa în custodie Parohiei Greco-Catolice Bădăcin, respectiv muzeului ce va fi creat acolo de parohul Cristian Borz”, precizează directorul Direcției Județene pentru Cultură Sălaj, Doina Cociș.

Persoanele care doresc să obţină mai multe infomaţii legate de eveniment, să facă rezervări sau să facă donaţii suplimentare sunt invitate să apeleze la numerele de telefon 0260 661757 sau 0735 780 580.

 

Sursa foto: Marius Avram