Joi , 10 Octombrie 2019

Liceul Pedagogic devine colegiu

După Colegiul Național Silvania Zalău, Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian Zalău și Colegiul Național Simion Bărnuțiu Șimleu Silvaniei, Sălajul ar putea avea un al patrulea colegiu.

 

Acest lucru va fi posibil după ce reprezentanții Liceului Pedagogic Gheorghe Șincai din Zalău vor finaliza procedurile necesare în vederea schimbării titulaturii în Colegiul Pedagogic “Gheorghe Șincai”. După cum susține prof. Carmen Ardelean, directorul unității de învățământ, liceul pe care îl conduce poate face acest pas important având în vedere că recent a împlinit, recent, 50 de ani de activitate, criteriu de bază pentru obținerea titlului de colegiu.

 

“Destinul liceului a stat deopotrivă sub semnul metamorfozei și sub semnul constantelor. Din fericire, metamorfozele au vizat doar trupul liceului, denumirile, specializările s-au schimbat de-a lungul timpului și dacă în 1969 vorbeam despre Liceul Pedagogic, în 1982 vorbeam despre Liceul Industrial, urmând ca din 1990, să revenim la vechea titulatură, la specializările care ne-au consacrat și să ne numim Școala Normală. Din 1999, s-a revenit la prima denumire, de Liceu Pedagogic și din 1993 avem și un patron spiritual, Gheorghe Șincai, datorită inițiativei directorului de atunci, prof. Iuliu Suciu. Ne dorim ca în scurt timp să schimbăm din nou titulatura, astfel încât să devenim Colegiul Pedagogic “Gheorghe Șincai”, pentru că frumoasa vârstă de 50 de ani ne permite acest lucru”, a precizat directorul unității de învățământ.

Comentariile celorlalți

Informarea mama ei pe 11.10.2019 la 00:16
In Salaj sunt deja 4 colegii. La Simleu exista si Colegiul Tehnic 'Iuliu Maniu'. Bine ca nu ati uitat de API, ca ala e Colegiul PSD!

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei