Marţi , 15 Mai 2018

Lecţii digitale pentru copiii din mediul rural, la bibliotecă

 Code – Kids a ajuns în Sălaj încă de anul trecut şi continuă şi pe parcursul acestui an, fiind o inițiativă națională de educație IT și STEM, realizată cu sprijinul bibliotecilor publice din România.

Biblioteca Județeană I.S. Bădescu – Sălaj este parteneră în Proiectul CODE – Kids (Copiii fac coding în bibliotecile publice), incluzând în acest program dedicat dezvoltării de competențe în rândul copiilor și tinerilor șase biblioteci publice în anul 2017 - Cehu Silvaniei, Bălan, Chieşd, Mirşid, Vârşolţ şi Zimbor. De asemenea, în acest proiect au fost incluse alte opt biblioteci în anul 2018 - Băbeni, Benesat, Crişeni, Dobrin, Hida, Carastelec, Bocşa şi Meseşenii de Jos, în fiecare bibliotecă fiind înființate Cluburi de coding, unul existând și în cadrul Bibliotecii Județene, unde se va înființa, în curând, un club de ştiinţă, în cadrul căruia vor avea loc întâlniri și schimburi de experiențe între membrii cluburilor din județ și din țară.  

Ce înseamnă  iniţiativa CODE - Kids
45 la sută dintre elevii români de gimnaziu sunt la țară și aproape 40 la sută dintre ei au luat în 2015 note sub cinci la examenul de capacitate la matematică. Prin inițiativa Code Kids - Copiii fac coding în bibliotecile publice, rescriem viitorul copiilor din mediul rural și urban mic învățând, exersând și jucându-ne cu linii de cod. Cu resursele actuale și cu cele puse la dispoziție de partenerii care doresc să ni se alăture, plănuim să rescriem viitorul pentru 2.000 de copii din satele și orașele mici ale României. Fundația Progress are însă în rețea aproximativ 1.700 de biblioteci, tot atâtea locuri în care inițiativele Code Kids pot prinde viață și susține dezvoltarea altor mii de copii.

Comentariile celorlalți

Cucu pe 20.05.2018 la 07:49
Prima lectie:Crearea contului de feisbuc.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

17 Ianuarie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei