Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Miercuri , 24 Aprilie , 2019

Lansare de carte la "Festivalul Poeziei"

de Andreea Vilcovschi
Cu ocazia celei de-a XIX-a ediții a Festivalului "Primăvara Poeziei - A Költészet Tavasza", ce va avea loc în perioada 9-12 mai, la Zalău, la Editura Caiete Silvane, în Colecția "Scriitori sălăjeni" a apărut volumul "Csipkevár" ("Casa cu creneluri"), scris de Simone Györfi.
Cartea va fi lansată vineri, 10 mai, de la ora 17,30, la Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, în sala "Dialoguri europene".
Autoarea s-a născut la 6 martie 1961, în Cluj-Napoca, și este absolventă a Facultății de Matematică-Mecanică, din cadrul Universității Bucureşti. A scris "Galaxia cotidiană", versuri (Editura Marineasa, Timişoara, 1999) și "O poveste pentru fiecare", poveşti (Editura Caiete Silvane, Zalău, 2015), și a tradus mai multe volume, printre care"Zodia lupilor – Farkasok csillagjegye", versuri, bilingv, autor Sânziana Batişte (Editura Casa Cărţii de Ştiinţă, Cluj, 2011, traducere în lb. maghiară), "Refugiu, motive de credinţă", poezii, autor Fazakas László (Editura Europrint, Oradea, 2009, traducere în lb. română), Maria V. Croitoru, "Cărticica cu poveşti/ Mesés könyvecske" (Editura Caiete Silvane, Zalău, 2016, traducere în lb. maghiară). Între 2004-2018 i-au apărut volume de traduceri bilingve (din română în maghiară şi din maghiară în română), poezii ale participanţilor români şi maghiari la "Festivalul Primăvara Poeziei", Zalău.