Luni , 17 Februarie 2020

Laborator electric inaugurat la Liceul Tehnologic „Octavian Goga” din Jibou

TenarisSilcotub continuă să investească în educație și să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a comunității locale din Sălaj. Compania a finanțat dotarea unui laborator de măsurători electrice la Liceul Tehnologic „Octavian Goga” din Jibou, iar angajații au contribuit activ, amenajând spațiul necesar pentru instalarea noilor echipamente.
Dotările, în valoare de 75.000 de lei, le permit tinerilor să pună în practică cunoștințele teoretice pe care le dobândesc în clasele a IX-a și a X-a și să își formeze o bază solidă de competențe în domeniul electric. Acest laborator vine in completarea laboratorului de acționări electrice, deja existent în școală, oferit tot de către TenarisSilcotub în anul 2017.
 
 „Am descoperit în acest liceu o echipă care pune pe primul loc în programele școlii elevul și nevoile acestuia. Profesorii și echipa de management a liceului s-au dovedit parteneri pro‑activi și de încredere în efortul nostru de a investi în comunitate prin programe cu impact pe termen lung, ale căror efecte pozitive să se simtă timp de generații întregi”, susține Codruța Hodrea, manager Relații cu Comunitatea TenarisSilcotub.
Parteneriatul dintre TenarisSilcotub și Liceul Tehnologic „Octavian Goga” s-a dezvoltat în timp, elevii fiind implicați în câteva dintre programele TenarisSilcotub pentru educație. 
 
La rândul său, directorul adjunct al unității de învățămând, Csatlos Sandor, precizează că parteneriatul se bazează pe încredere reciprocă și pe faptul că TenarisSilcotub a înțeles că sectorul privat poate avea un rol important în dezvoltarea educației: "În urma colaborării noastre, baza materială a liceului s-a îmbunătățit substanțial, iar elevii au acum ocazia să învețe și în mod practic, pe lângă fundația teoretică solidă pe care liceul o formează. Acest lucru este cu atât mai important în ziua de azi, când piața forței de muncă oferă foarte multe oportunități unui absolvent de liceu bine pregătit în domeniul său de activitate”.
 
Efectele investițiilor în educație se văd deja în cariera tinerilor care au absolvit această școală. Adrian Dan Butaș, absolvent al Liceului „Octavian Goga” promoția 2018, astăzi lider întreținere electrică în sectorul Mentenanță al fabricii TenarisSilcotub din Zalău, a fost printre primii elevi care au învățat pe echipamentele din laboratorul de acționări electrice adus de TenarisSilcotub în 2017. „Cred că, fără investiții, nu se poate face educație. Pe mine m-a ajutat enorm laboratorul electric al școlii, pentru că una este să mergi la școală și să scrii în caiet, cu totul altceva să pui în practică exact pe echipamentele potrivite. Reții mult mai multe, mult mai ușor”, afirmă Adrian. El crede că partea practică învățată în școală l-a ajutat să progreseze mult mai rapid în carieră, ajungând să ocupe o poziție de lider după mai puțin de doi ani: „Am ieșit din liceu cu un bagaj de cunoștințe practice, care m-a ajutat să mă acomodez și, apoi, să avansez mai rapid în carieră. Astăzi, cred că TenarisSilcotub este mult mai mult decât un loc de muncă unde mergi și de unde te întorci – acum, luând contact cu tehnologia de ultimă generație de aici, nu aș pleca la un loc de muncă obișnuit”. 
Tinerii din Jibou au, în plus față de dotările din școală, ocazia de a face practică sub îndrumarea specialiștilor TenarisSilcotub și de a se familiariza cu activitatea dintr-o fabrică cu dotări de cel mai înalt nivel din punct de vedere tehnologic.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

05 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Berbec
05 Aprilie 2020
Citeşte mai mult