Joi , 29 Martie 2018

Comunitatea din Bocşa s-a prins într-o horă a Unirii

 A început Caravana Unirii prin localităţile judeţului Sălaj. În an Centenar, la nivelul judeţului Sălaj se desfăşoară un proiect cu o puternică rezonanţă: Caravana Unirii, care pentru început a poposit la Bocşa, comuna natală a lui Simion Bărnuţiu.

Caravana Unirii – proiect inițiat și coordonat de Biblioteca Județeană „I.S.Bădescu”, sub egida Consiliului Județean Sălaj, în colaborare cu Instituția Prefectului Sălaj - a pornit din Bocşa, comuna natală a lui Simion Bărnuţiu.

Evenimentul de lansare a avut loc duminică, 25 martie, de Bunavestire, la Bocșa, într-o atmosferă de adevărată sărbătoare creată de toți cetățenii comunei, urmași ai lui Simion Bărnuțiu. „Apreciem colaborarea de excepție și emoționanta organizare din comuna Bocşa, prin implicarea și dăruirea: Primăriei și Consiliului Local, Bibliotecii Publice, Școlii Gimnaziale Simion Bărnuțiu şi bisericilor din localităţile comunei. De la mic, la mare, au participat afectiv la evenimentul dedicat Centenarului Marii Uniri. Felicităm și mulțumim pentru participare și prestație partenerilor noștri: Ileana Domuţa Mastan, Liceul de Artă „Ioan Sima”, reprezentanți ai Batalionului 317 „Voievodul Gelu”, Muzeul Județean de Istorie și Artă – Zalău”, a precizat directorul Bibliotecii Judeţene Sălaj, Florica Pop.

Caravana Unirii a pornit de la Centrul Cultural Simion Bărnuțiu şi a continuat la Monumentul Eroilor şi Bust Simion Bărnuţiu din Curtea Şcolii Gimnaziale, având ca destinaţie finală Căminul cultural Bocşa, unde s-a desfăşurat un program dedicat Centenarului Marii Uniri. Ulterior, Caravana Unirii a traversat satele Sălăjeni şi Câmpia. În acest periplu, organizatorii i-au onorat cu prezenţa şi pe conaţionalii maghiari din Borla, în semn de apreciere şi respect pentru contribuţia lor, alături de alte naţiuni conlocuitoare (slovaci, evrei etc.), la înfăptuirea Marii Uniri. 

În ceea ce priveşte perioada care urmează, programul se va stabili cu fiecare oraș/comună în parte, iar Caravana Unirii va fi derulată pe tot parcursului anului 2018, finalizându-se înainte de 1 decembrie. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

18 Aprilie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Peşti
18 Aprilie 2019
Citeşte mai mult