Luni , 7 Noiembrie 2016

Joi, termen limită de depunere a Formularelor 010, 020 şi 070

Joi este ultima zi de depunere a trei declaraţii fiscale: 010, 020 şi 070. Declaraţiile se depun de către persoanele impozabile care nu au depăşit plafonul de scutire şi care doresc să fie scoase din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA.

Formularul 010 se depune de către persoanele juridice române sau nerezidente, asocierile şi alte entităţi fără personalitate juridică, deţinătorii autorizaţiilor de punere pe piaţă a medicamentelor, persoane juridice române şi de reprezentanţii legali, desemnaţi potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2011. Precizăm că  Declaraţia de înregistrare se completează cu ocazia primei înregistrări fiscale, de regulă cu ocazia înfiinţării, declaraţia de menţiuni se completează ori de câte ori se modifică datele declarate anterior, iar declarația de radiere se completează cu ocazia radierii înregistrării fiscale.

Formularul 020, se completează şi se depune de către persoanele fizice române şi străine, care deţin cod numeric personal, altele decât persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere. La fel ca în cazul Formularului 010, Declaraţia de înregistrare se completează cu ocazia primei înregistrări fiscale, iar declaraţia de menţiuni se completează ori de câte ori se modifică datele declarate anterior.

Formularul 070 se depune de către persoanele fizice române sau străine care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere, în conformitate cu prevederile legale. Aceleaşi condiţii stabilite pentru Formularele 010 şi 020 sunt stipulate şi în ceea ce priveşte Declaraţia de înregistrare , declaraţia de menţiuni şi declarația de radiere.

Declaraţiile 010, 020, 070 se depun direct sau prin împuternicit la registratura organului fiscal competent ori la poştă prin scrisoare recomandată, până cel târziu joi, 10 noiembrie.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

13 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Fecioara
13 Decembrie 2018
Citeşte mai mult