Marţi , 10 Octombrie 2017

Jazz la Centru

 La Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj va avea loc joi, 12 octombrie, începând cu ora 19.00, un concert de jazz. Acesta face parte din activităţile propuse pentru Muza Fest 2017. 

Este vorba despre un spectacol-concert sau un concert-spectacol, cam așa ar putea fi descris proiectul „New Landscape” al actriței și cântăreței Ana Maria Galea și al pianistului Daniel Csikos.

Colaborarea între cei doi a început în anul 2008, în zona muzicii jazz standard, la un moment dat cei doi artiști au simțit nevoia completării formulei de duo și astfel  s-a născut idea de a-l invita să se alăture pe contrabasistul Michael Acker, împreună cu care au susţinut primul concert la Teatrul Fix din Iaşi. După acest moment, grupului i s-a alăturat bateristul Tavi Scurtu, născându-se, în anul 2014, albumul „I Know you by heart”, unul dintre puținele albume de jazz vocal standard apărut după revoluție. Azi, „New Lanscapes” este o formulă mereu în mişcare, în care Ana Maria Galea (voce), Daniel Csikos (pian), în formula de duo sau alături de invitații lor, explorează teritoriul atât de ofertant al temelor standard, al compoziţiei şi al aranjamentelor inspirate din folclor.

Cine sunt Ana Maria Galea şi Daniel Csikos

Ana Maria Galea, una dintre cele mai expresive voci de jazz de la noi din țară, este născută la Galaţi. A absolvit Universitatea de Artă Teatrală din Târgu Mureş, la secţia de actorie. A debutat în jazz în anul 2007, fiind apoi invitată să cânte la festivaluri şi alte evenimente de notorietate, între care amintim „Noaptea Muzeelor”, Festivalul „Leonard”, „Vară de Jazz şi Poezie la Palatul Mogoşoaia”, „Live Acoustic” organizat de Centrul Ceh, Târgul de Carte „Vox Libri” – Deva, Palatul Peleș, Gala UNITER, dar şi în cluburi de jazz sau teatre din ţară și străinătate (Spania și Anglia). Artista a avut prilejul să evolueze alături de Mat Maneri şi Lucian Ban în cadrul proiectului „Zilele Muzicale Târgumureşene”, organizat de Filarmonica de Stat din Târgu Mureş, alături de bateristul American John Betsch în proiectul „Concertele Orașului”, Gala UNITER, proiectul „Art District is Here”. Ana Maria Galea se remarcă prin creativitate şi printr-o rară capacitate de sinteză, combinând într-un mod inedit arta dramatică şi pasiunea pentru muzică. Îndrumătorii şi mentorii ei în domeniul muzical sunt Anca Parghel, Pedro Negrescu şi Mircea Tiberian. 

 Daniel Csikos este absolvent al Academiei de Muzică din Cluj, Secţia pian, Clasa profesor Csiki Boldijzar. Pasiunea pentru jazz şi-a descoperit-o în anul 2008, când a întâlnit-o pe vocalista Ana Maria Galea, cu care colaborează şi în prezent. A participat la diverse festivaluri, printre care Festivalul Internațional Studențesc de Jazz de la Târgu Mureş, Combinatul de Film şi Festivalul „Leonard” ediţia a XII-a de la Galaţi, Festivalul Promenadelor din Brașov. Este creator de muzică pentru teatru. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

12 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Peşti
12 Decembrie 2018
Citeşte mai mult