Joi , 9 Noiembrie 2017

Iuliu Nosa: „Evaziunea este la o cotă ridicată”

 Deputatul PSD Iuliu Nosa spune că evaziunea fiscală este la o cotă ridicată şi de aceea este nevoie de o reformă fiscală.

 

 

Discuţiile pe tema revoluţiei fiscale propuse de Guvernul Tudose împarte din nou societatea românească în tabere pro şi contra. Deputatul Iuliu Nosa crede că evaziunea este la o cotă ridicată şi este nevoie de schimbări ale politicii fiscale.

 

„Absolut toată lumea este de acord că fiscalitatea are o amploare prea mare, iar evaziunea fiscală este la o cotă ridicată pe care toţi - mediul de afaceri, oamenii implicaţi - consideră că acest lucru trebuie schimbat. Mie personal îmi pare rău că preşedintele Iohannis se amestecă în aceste lucruri, în condiţiile în care şi dânsul, cred, conştientizează faptul că lucrurile trebuie rezolvate. A supune dezbaterii publice aceste elemente şi a încerca să găseşti soluţiile cele mai bune, nu perfecte, că nu se poate, dar soluţiile cele mai bune, este un lucru bun pentru toţi. Faptul că e lansat în dezbatere publică acum, înainte de a aproba bugetul pe anul 2018, este iar un lucru bun. Cum vor ajunge aceste modificări în plan legislativ urmează să vedem. Dar în condiţiile în care considerăm, repet, că ele trebuie modificate şi corectate, şi mă refer aici la fiscalitate şi evaziune, cred, lăsând la o parte declaraţiile politicianiste, toţi cei implicaţi vor găsi forma de a se apleca asupra acestor modificări şi de a găsi forma cea mai bună”, crede deputatul PSD.

 

  În ceea ce priveşte controversa iscată de Split TVA, deputatul PSD explică: „Din păcate, foarte mulţi agenţi economici, în momentul în care trebuie să plătească obligaţiile faţă de buget, şi mă refer la partea de TVA, găsesc tot felul de modalităţi prin care ocolesc această plată a acestei obligaţii. Şi am ajuns în situaţia în care foarte multe societăţi comerciale intră în procedură de insolvenţă sau de faliment tocmai pentru a scăpa de aceste obligaţii. Vrem oare să corectăm aceste lucruri? Eu cred că da şi se va ajunge într-o formă în care obligaţiile faţă de bugetul ţării să le onorăm cu toţii”.

 

Pe de altă parte, Iuliu Nosa nu crede că angajaţii sălăjeni vor avea de suferit de pe urma trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat.

„Din păcate, liderii de sindicat la nivel naţional încearcă să învrăjbească, în ghilimele dacă se poate spune, angajaţii din acest sistem. Din calculele pe care le-am văzut şi din afirmaţiile făcute chiar de un important om de afaceri din judeţ de la noi, această trecere a obligaţiilor sociale de la angajator la angajat sunt și în favoarea angajatului, şi în favoarea angajatorului. Dar pentru a-l acuza în dezbatere publică, noi oamenii politici facem tot felul de afirmaţii. Într-adevăr, după 1 ianuarie  2018, cheltuielile cu forţa de muncă în zona angajatorului vor fi mai mari pentru că creşte salariul minim pe economie şi atunci e firesc să fie şi o cheltuială salarială mai mare, dar asta nu înseamnă că, sub aspectul trecerii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, cineva ar avea de pierdut. Aş da un singur exemplu: dacă, doamne fereşte! ajungi să te îmbolnăveşti şi te duci la spital, nu mai trebuie să duci de la firma la care eşti angajat adeverinţă că unitatea respectivă şi-a plătit contribuţiile de sănătate. Calitatea de angajat asigură faptul că şi aceste contribuţii de sănătate sunt onorate. Nu angajatul va face documentul, ci tot angajatorul. Dar angajatorul, în momentul în care ne alimentează netul pe salariu trebuie să facă dovada că a făcut şi plata contribuţiilor sociale către bugetul de stat. Băncile nu vor mai elibera neturile salariaţilor dacă nu sunt onorate şi aceste obligaţii”, opinează Iuliu Nosa, deputat PSD Sălaj.

Comentariile celorlalți

coco pe 14.11.2017 la 08:21
Nu stiu ce mai cauta asta in parlamentul Romaniei,HABAR nu are de modificarile fiscale.este NEVINOVAT. Doamne iarta-l ca nu stie ce vorbeste,
Costel pe 10.11.2017 la 14:51
Vai ce fata are si asta. Tudose 2
Ion pe 09.11.2017 la 15:49
betivan ratat, jigodie comunista, nu faci nimic pentru Salaj
cine v-a oprit d-le deputat ? pe 09.11.2017 la 11:30
ca sa faceti controale si sa-i sanctionati pe marii evazionisti.De ani de zile tot vorbim de marea evaziune fiscala dar concret nu s-a realizat mai nimic .Oricum aceste masuri nu vor lovi in aceeasi mari si mai mici evazionisti ci in firmele mici si mijlocii al caror numar va scadea drastic in 2018 ca urmare a aplicarii acestei 'revolutii fiscale'

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

26 Septembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Vărsător
26 Septembrie 2018
Citeşte mai mult