Marţi , 12 Iunie 2018

Întâlnire Națională a Tinerilor la Satu Mare

Tinerii sălăjeni cu vârste cuprinse între 15 și 30 de ani care doresc să participe la Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic (INTC) ce se va desfășura în acest an la Satu Mare, în perioada 25-29 iulie, se mai pot înscrie până în data de 17 iunie la Mănăstirea Preasfintei Inimi a lui Isus din Zalău, pentru tinerii din Zalău, Cehu Silvaniei și Jibou, dar și la Protopopiatul Greco-Catolic din Șimleu Silvaniei, pentru tinerii din bazinul Șimleu.  

 

În cadrul întâlnirii, participanții vor avea parte de un program divers ce va cuprinde deopotrivă  liturghii, ore de cateheză, adorație euharistică, celebrare penitențială, expo vocație, dar și scurte piese de teatru, flashmob-uri, proiecții de filme, activități creative și caritative, jocuri, dansuri, ateliere de creație și activități sportive. Cei interesați trebuie să știe că există și un cost simbolic de participare, mai exact este vorba despre posibilitatea achiziționării unuia din cele două pachete de acces la activități, un pachet în valoare de 100 de lei, și un altul în valoare de 70 de lei. Cele două pachete acoperă cheltuieli de cazare, masă și cuprind și un rucsac al pelerinului INTC. Această întâlnire a tinerilor are loc între două evenimente mondiale - este vorba despre Zilele Mondiale ale Tinerilor ce au avut loc în 2016, la Cracovia și cea din 2019, ce se va desfășura în Panama.


 

 

Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic oferă ocazia tinerilor catolici să se întâlnească şi să se cunoască între ei, să participe la activităţi formative şi să îşi manifeste entuziasmul prin momente culturale şi artistice. Această întâlnire s-a născut în urma dorinţei tinerilor de a se întâlni, de a se cunoaşte mai bine, de a împărtăşi trăirea valorilor şi de a manifesta credinţa creştină împreună.

 

INTC are loc o dată la trei ani şi este organizată alternativ de o dieceză romano-catolică şi de o eparhie greco-catolică. Prima ediţie a avut loc în anul 1992, iar întâlnirea din acest an va aduce laolaltă tineri din cele 12 dieceze şi eparhii din România.

 

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

19 Mai 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop