Luni , 6 Aprilie 2020

Înscrieri pentru votul prin corespondență

Cetățenii români cu drept de vot din străinatate, care vor să voteze prin corespondență la alegerile parlamentare de anul acesta sau la o secție de votare mai aproape de casă, au început deja se înscrie online pe portalul www.votstrainatate.ro. Startul înscrierile s-a dat în 1 aprilie, iar până luni, 6 aprilie, fuseseră depuse 285 de cereri. Cei mai multi români care s-au înregistrat sunt din Elveția, urmați de cei din Germania, Marea Britanie, Franta și Spania, arată Autoritatea Electorală Permanentă.

Înregistrarea se realizează printr-un formular online, aflat pe site-ul gestionat de Autoritatea Electorală Permanentă, în care se introduc datele personale și opțiunea de transmitere în țară sau la reprezentanța diplomatică a votului exprimat prin corespondență. Trebuie anexată și copia scanată sau fotografia actului de identitate și a documentului care dovedește dreptul de ședere, eliberat de autoritățile straine.

 

Fiecare alegător înscris în Registrul electoral cu domiciliul sau resedința în străinatate este arondat unei singure secții de votare.

Conform legislației in vigoare, termenul de înregistrare ca alegător prin corespondență sau la o secție de votare începe la data de 1 aprilie a anului în care au loc alegerile și se termină la data expirării a 15 zile de la data începerii perioadei electorale.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei